Robbie Earl.
SHL

”När Färjestad hörde av sig var inga andra anbud intressanta”

ANNONS

Han är ett högintressant nytillskott som av många glömts bort i samband med att en rad andra stjärnor skrivit på för Färjestad. Efter att han öst in poäng såväl i Schweiz som Österrike de senaste säsongerna finns det dock mycket som talar för att Robbie Earl kan bli nästa nordamerikan att göra succé på svensk mark.
– Jag hoppas på en bra säsong, både för mig själv och laget. En bra start, förstås, som man bygger vidare ifrån och sedan delmål som att det känns bra efter halva tiden och att vi kan summera en bra säsong efteråt. Det gäller att inte stirra för långt fram i tiden, det är dag för dag som gäller, säger amerikanen till fbkbloggen.se.

När Färjestad hörde av sig och var intresserade var det aldrig något att tveka på för amerikanen. Trots stort intresse från flera andra klubbar, såväl i SHL som andra länder, så var det bara ett lag som gällde för den högproduktiva forwarden.
– Det fanns andra anbud men det var aldrig aktuellt. Jag visste redan tidigt att det skulle bli Färjestad, jag bestämde mig snabbt och efter det var inte några andra anbud intressanta, säger Earl och fortsätter:
– Jag har stött på ett gäng killar som har spelat här och jag träffade Leif (Carlsson) en del förra säsongen. Vi hade några riktigt bra snack och det känns som att Färjestad och jag passar varandra bra. Det känns riktigt bra.

Till skillnad från många andra nordamerikaner som kommit till Färjestad och floppat har också Earl gjort sin hemläxa i förväg. Under sommaren har han kollat på flera av Karlstad-lagets matcher från förra säsongen på video och utöver det har han pratat med andra spelare i sin bekantskapskrets som har spelat i ligan för att vara bra förberedd på vad som väntar.
– Just Färjestad har jag inte mött, men jag har spelat mot Frölunda och HV. Sedan har jag spelat med och mot en hel del svenska spelare hemma i Nordamerika, både i NHL och AHL. Hockeyvärlden är ganska liten, trots allt. Men jag har gjort min hemläxa innan jag kom hit och utifrån det jag vet om den svenska ligan är jag medveten om att det kommer att krävas en liten inlärningsperiod för att anpassa sig, säger 30-åringen.

Earl har sedan tidigare 47 NHL-matcher med Toronto och Minnesota på sin meritlista och har under de fyra år han spenderat i Europa, ett i Österrike och tre i Schweiz, snittat strax under en poäng per match. Den gångna säsongen blev det en sjundeplats i NLA:s poängliga efter att han svarat för 45 poäng på 48 matcher med Zug.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch