Alanko till höger.Foto: Bildbyrån

Luleå fortsätter att stärka upp sitt lag inför Riksseriestarten. Senaste tillskottet är 21-åriga forwarden Christa Alanko som närmast kommer från Linköping. Ursprungligen kommer hon från finska Vasa.
– Christa är en klok spelare som alltid ligger rätt i banan och kommer vara användbar både som center och ytterforward för oss. Hon är en tvåvägsspelare som älskar att träna och kommer kunna göra stor nytta för oss i Riksserien med sin fart och uppoffrande spel. Vi är jätteglada att hon valt att komma till Luleå för sin fortsatta utveckling, säger Fredrik Glader som är sportchef/huvudtränare för damerna till klubbens hemsida.

– Det känns jättebra att få spela för Luleå Hockey / MSSK som gör en stor satsning på damsidan och det känns jättekul att få vara en del av det laget. Jag var på besök i Luleå förra veckan och fick en väldigt positiv bild av staden och organisationen – så efter det var det lätt att välja Luleå. Dessutom har jag kommit in på Luleå tekniska universitet där jag skall läsa ekonomi, säger Christa Alanko till Luleås hemsida.