Emil SylvegårdFoto: Bildbyrån

Luleå har värvat flera starka offensiva stjärnor inför den nya säsongen. Men när man inledde försäsongen som första SHL-lag på torsdagen med bortamatch mot Asplöven, så var det en av klubbens lägre avlönade spelare och kanske mer relevant mindre erkända målskyttarna som stal showen, åtminstone den målmässiga.

Emil Sylvegård, som sköt fyra SHL-mål under sin rookiesäsong och även hade samma målnotering för Oskarshamn i HockeyAllsvenskan säsongen innan, sköt två av Luleås mål när man vann med 5-1.

Luleå grundlade segern i andra periodens inledning när man på sex minuter gick från mållöst till 3-0 efter mål av Jacob Micflikier, Emil Sylvegård och Janne Sandström. Den senare förstås på friläge.
Även Bill Sweatt blev målskytt i matchen. Den transatlantiska nyförvärvskedjan med honom, Micflikier och Jacob Lagacé, stod för två av målen och var således lika produktiva som Sylvegård.

Luleå spelar redan imorgon igen, då möter man Modo hemma i Luleå i en match som ingår i Vardia Cup där Asplöven-Modo avslutar cupen i Haparanda på lördag.