Jakob Forsbacka Karlsson
Nyheter

Juniorkronornas starka tredje period knäckte USA

ANNONS

Efter två dagar utan matcher var Juniorkronorna i spel igen på torsdagskvällen. Då slog man USA med 5-2 efter att ha gjort starka 3-0 under första halvan av tredje perioden.

Efter att ha slagit USA Blue med 5-2 och därefter förlorat mot USA White med 4-10 har Juniorkronorna vilat från matcher i två dagar i turneringen i Lake Placid. På torsdagskvällen mötte man best of the best av de två amerikanska laget – och då blev det svensk seger.

Joel Eriksson Ek sköt matchens första mål efter ett bra samspel med Jakob Forsbacka Karlsson i ett numerärt överläge. I andra perioden vände USA med två raka mål innan Dmytro Timashov kvitterade i slutskedet med ett rungande handledsskott från distans som målvakten Evan Sarthou inte ens hann reagera på.

Tidigt i tredje perioden ryckte Sverige. Timashov spelade in till Forsbacka Karlsson i en spelvändning och gav Sverige ledningen med 3-2 efter en och en halv minut och lika lång tid senare dunkade Anton Karlsson in en retur efter backskott från tidigare Frölundalagkamraten William Lagesson.
I mitten av perioden snärtade Jens Lööke in 5-2 för svenskarna efter en spelvändning där han blev framspelad av Eriksson Ek.

För svensk del är segern i sig ett styrkebesked. Både de amerikanska 96:orna och 97:orna, som är grunden till spelarna som är här och spelar nu, vann guld i U18-VM.

Juniorkronorna avslutar turneringen med match mot Finland på fredag kväll. Finland som slagit USA Blue med 10-3 i turneringen och förlorat de två övriga matcherna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 april
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games