http://shop.eliteprospects.com
tedenby Mattias Tedenby.Foto: Bildbyrån

Det är bara en dryg månad kvar till SHL-säsongen drar igång igen. Hockeysverige.se passar därför på att lista åtta spelare som kan ta et steg i rätt riktning, och ta revansch efter en säsong som på något sätt varit rörig, eller helt enkelt svag.

Pathrik Vesterholm, Brynäs
Bröderna Vesterholm var Brynäs två stora prestigevärvningar på forwardssidan inför den senaste säsongen. Pathrik kom tvåa i allsvenskans poängliga säsongen dessförinnan, men hade svårt att producera i SHL. Fick dock en ganska otacksam roll under Tommy Jonsson, och lyfte sig ordentligt under Bulans ledning. Här har Brynäs ett rejält sparkapital inför nästa säsong.

BB150329PF048

Artturi Lehkonen.

Artturi Lehkonen, Frölunda
Det är kanske elakt att ha med en spelare som under förra säsongen var en junior, och trots allt gjorde åtta mål. Men då ska vi komma ihåg att han faktiskt hade en svit på 31 matcher utan mål, från oktober till februari, och bröt måltorkan med ett hattrick. Lehkonen är en jättetalang som mycket väl kan blixtra till ordentlig kommande säsong.

Mattias Tedenby, HV71
Efter fyra år i Nordamerika värvades Mattias Tedenby hem till HV71. Det var tänkt att trollgubben skulle vara den sista pusselbiten som skulle göra HV till ett topplag igen. Men Tedenby fick inte alls till det, och sköt bara tio mål. Faktum är att han sköt fler mål (tolv), som junior innan han åkte iväg till Nordamerika –  på färre matcher. Mattias Tedenby har kapacitet att åtminstone dubbla de 19 poäng han noterade förra säsongen.

Greg Scott Jacob Blomqvist

Greg Scott och Jacob Blomqvist.

Jacob Blomqvist, Brynäs
Han sköt 14 mål i Leksand och var lagets bästa målskytt bakom Patrik Hersley, men i Brynäs låste det sig totalt. Totalt blev det fyra ynka mål från Jacob Blomqvist, trots ganska mycket spel i powerplay. Kan ”Bulan” få fart på den tidigare så skickliga målskytten, eller väntar en mer tillbakadragen roll för Jacob ”Jesper” Blomqvist nästa säsong?

Mattias Guter, Karlskrona
Mattias Guter hade en rörig säsong, och i januari släppte Djurgården honom till Leksand (vilket var helt emot fansens önskemål) där han fick en större roll. Det blev fyra mål på 13 matcher i nya klubben, samt fyra i kvalet, och det är förstås inte dåligt. Men 16 poäng på 41 matcher i första SHL-säsongen var nog en liten missräkning för Guter, som har potential att leverera betydligt bättre i Karlskrona. Ser vi honom leverera upp emot 30 poäng i nya klubben?

Eric Himelfarb, Malmö
Eric Himelfarb fick sparken från Leksand, återvände till klubben, tvingades lämna igen, och sköt klubben ner i HockeyAllsvenskan i nya klubben Malmö. Att döma ut Himelfarbs säsong som dålig är inte rättvist, men det finns potential till betydligt fler poäng och bättre spel av Himelfarb. Ge honom en hel säsong i samma klubb, och med rätt omgivning, så kan 32-åringen på nytt leverera i SHL och bli en riktig nyckelspelare för Malmö.

BB141129ZD018

Nichlas Torp,

Nichlas Torp, Modo
Nichlas Torp fick inte speciellt många negativa rubriker för sitt spel förra säsongen, men har man ena örat riktat mot asfalten i Ö-vik så hör man betydligt mer muttrande om backprofilen. Kan det bli ordning på Torpet har han potential att vara en nyckelback för ett svårbedömt Modo kommande säsong.

Oscar Alsenfelt, Malmö
Oscar Alsenfelt var fruktansvärt bra i ett Leksand i medgång för två säsonger sedan. I ett Leksand i motgång gick det betydligt tyngre. Det hänger förstås ihop med lagets dåliga spel, men faktum är att målvakten inte heller kom upp i samma nivå som säsongen innan. Nu kommer han hem till Malmö, som är i nästan samma situation som Leksand var när man gick upp. Kan Alsenfelt studsa tillbaka och bli den toppmålvakt han har all möjlighet att vara?

 

 

 

Annons: