• Publicerat 18 augusti, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
SÄNKTE SHL-NYKOMLINGEN. Arsi Piispanen gjorde segermålet bakom Oscar Dansk när Oskarshamn besegrade Rögle.Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Under tisdagen spelade Rögle sin första träningsmatch inför återkomsten till SHL. I Olympiarinken i Helsingborg blev det förlust med 1-3 mot allsvenska IK Oskarshamn.

Rögle saknade tongivande spelare som Patrick Cehlin, David Åslin, Jordan Smotherman samt de nya backvärvningarna Dominik GranakIvan Baranka och Kevin Marshall. IKO vilade å sin sida tilltänkte förstakeepern Dan Bakala till förmån för juniorlandslagskeeper Erik Källgren, som man har lånat in från Linköping. Källgren stod också för en stabil insats när bortalaget vann matchen.

IKO:s nyförvärv Mitch Wahl spelade snyggt fram Joakim Hagelin till 1-0 innan Daniel Sylwander kvitterade efter förarbete av Taylor Matson. Det målet kom i numerärt underläge. Finländaren Arsi Piispanen blev sedan matchvinnare med sitt 2-1-mål för smålänningarna. Detta efter att ha slagit in returen på sin egen styrning efter skott av backen Daniel Ljungkvist.

I slutet av tredje perioden satsade Rögle på en extra utespelare. Det resulterade bara i att Joakim Hagelin blev tvåmålsskytt när han fastställde slutresultatet i tom kasse.