• Publicerat 18 augusti, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jonas Engström.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Han har tillbringat i princip hela karriären i moderklubben Södertälje SK. I och med SSK:s degradering till division 1 valde Jonas Engström emellertid att flytta vidare, vilket ledde till att han hamnade i IK Oskarshamn.

Nu står det klart att den 24-årige vänsterforwarden blir ny lagkapten i sin nya klubb, en roll han fyllde i SSK i fjol. Engström får veteranbacken Daniel Ljungkvist och centern Victor Svensson som assisterande kaptener.
– Ett angenämt problem att välja kaptener, men vi har valt att sätta ett C på Jonas Engström, som visar utmärkt karaktär, en spelare som aldrig avviker från det hårda arbetet, som alltid ger sitt yttersta för laget. Dessutom en rejäl människa, ärlig och uppriktig, med tydliga ledaregenskaper, säger tränaren Fredrik Söderström i ett uttalande på IKO:s sajt.

Jonas Engström har spelat 184 allsvenska matcher för SSK och noterats för 65 poäng. I fjol svarade han för nio mål och sju assist på 44 allsvenska matcher.