• Publicerat 21 augusti, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Niklas NordgrenFoto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

De två senaste säsongerna har han spelat SHL-hockey med Modo. Nu står dock veteranen Niklas Nordgren utan kontrakt. Intresse för den välmeriterade 36-åringens tjänster finns det dock.

Enligt Sundsvalls Tidning har både allsvenska nykomlingen Sundsvall och dess lokalkonkurrent Timrå Nordgrens situation under uppsikt.
– Vi har haft en diskussion med Niklas. Han vill avvakta lite hur det ser ut framöver, men vi har en dialog, säger sportchefen Stefan Lindqvist till st.nu.

Sundsvall vill i första hand förstärka truppen med en back inför säsongsstarten – där har det ryktats om tidigare Timråbacken Elias Granath – men Lindqvist utesluter inte att han lyfter in en forward också.
– Vi får se lite hur det ser ut ekonomiskt.

I Timrå skulle han i bästa fall kunna bli en korttidslösning, menar sportchefen Kent Norberg.
– Jag pratar med Niklas då och då, men vi har inte pratat om att han ska spela här utan han vill väl helst spela utomlands eller i högsta serien i Sverige. Det kanske skulle kunna bli aktuellt om han behöver spela i gång sig med lite matcher, men inte mer än så tror jag.

Nordgren gjorde 18 poäng (8+10) på 51 SHL-matcher med Modo i fjol. Han har tidigare representerat såväl Sundsvall i allsvenskan som Timrå i SHL.