Marcus Krüger.
Nyheter

Kontraktslös Krüger hoppas på lösning: ”Hade velat ha det klart”

ANNONS

Fest och flärd. Marcus Krügers sommar har varit euforisk efter Chicago Blackhawks Stanley Cup-triumf i juni. Men det finns också ett orosmoln på himlen – han har fortfarande inte skrivit på ett nytt kontrakt med mästarklubben. 
– Självklart är det något som jag hade velat haft klart, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Bara 25 år gammal, men redan tvåfaldig Stanley Cup-mästare. Marcus Krüger vann bucklan med Chicago redan 2013 och fick då äran att ta med den hem till Björkängshallen i Huddinge där han fostrades som spelare.

Foto: Ronnie Rönnkvist

Efter årets triumf tog Krüger och lagkamraten Johnny Oduya med hockeyn heliga graal till Friends Arena i Solna, där man möttes av massor med folk i tisdags. Innan dess duon tagit med sig bucklan upp till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Kvällen avslutades senare på Häringe Slott.
– Det är häftigt och kul att det kommer så mycket folk för att se bucklan. Jag var upp till sjukhuset med bucklan även förra gången vi vann. Det var en fantastisk upplevelse då också och jag kände nu att det är något som jag ville göra om, säger Marcus Krüger när vi träffar honom på Chicagos camp på Globen i Stockholm.

Hur låter din sammanfattning av säsongen i Chicago?
– Det var en lång säsong med mycket matcher. Vi hade upp och ner-perioder precis som alla andra lag, men till slut fick vi på något sätt ihop det och kunde vinna.

Vad är det som gör att Chicago vinner som du ser det?
– Jag tror att det handlar om att vi har några killar som vet vad som krävs om man vinner. Dom ledande spelarna är ganska självsäkra och när matcherna betyder mycket är dom våra bästa spelare.
– Den känslan vi har är att spelar vi vår bästa hockey kommer vi också ha en bra chans att vinna. Sedan är det inte alltid att vi gör det, men vi vet i alla fall att vi har den kapaciteten i laget.


Foto: Bildbyrån/Linnea Rheborg

”VI HAR FORTFARANDE LITE TID KVAR”

I dagsläget är Marcus Krüger kontraktslös. Chicago jobbar för att få plats med svensken under sitt lönetak och har för avsikt att behålla honom, men hittills har parterna inte lyckats hitta en lösning.
– Självklart är det något som jag hade velat haft klart. Nu är det som det är och bara att gilla läget. Det enda jag kan göra är att träna på och vara i så bra form som möjligt, vara frisk och ge mig själv dom bästa förutsättningarna när säsongen drar igång. Det är vad fokus ligger på just nu.

Givetvis vill helst Krüger spela kvar i Chicago.
– Ja, självklart. Jag har varit där nu under fyra hela säsonger. Chicago har ett bra lag, det är en bra stad och en grym organisation. Klart att jag gärna är kvar där.
– Vi får se vad som händer. Jag är inte speciellt orolig ännu i alla fall. Vi har fortfarande lite tid kvar innan det måste vara klart.

Känner du dig stressad över att inte ha det här med kontraktet klart ännu?
– Nej, men som jag sa tidigare så hade jag helst haft det klart. Nu är läget som det är och inte så mycket att göra åt. Jag får gilla läget, göra det så bra som möjligt och förbereda mig inför säsongen.
– Jag kommer att spela hockey nästa säsong så det gäller att ha lite tålamod så tror jag att det kommer lösa sig hyfsat snabbt, avslutar Marcus Krüger innan han kliver in i fyslokalen på Hovet dit vi gått under vårt samtal.  

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch