Anton Grundel.
SHL

Grundel växer i Karlskrona: ”Har utvecklats som person”

ANNONS

Han har endast tillhört Karlskrona under några månader och har ännu inte hunnit spela en tävlingsmatch för klubben. Trots det känner nykomlingens välmeriterade backförvärv Anton Grundel att han redan hunnit ta kliv i sin personliga utveckling.
– Jag känner redan att jag utvecklats som person och kommit närmare min sambo, säger värmlänningen till hockeysverige.se.

Ganska precis tre månader har passerat sedan det blev klart att Anton Grundel lämnar det Färjestad han tillhört under hela karriären för ett nytt äventyr med SHL-nykomlingen Karlskrona. Den korta tiden som passerat till trots känner han sig dock redan som hemma.
– Första tiden här har varit grymt bra. Jag har kommit in i gänget på ett bra sätt och det är verkligen många sköna killar att umgås med, säger Grundel till hockeysverige.se.

Något som överraskat positivt på den meriterade 25-årige backen under första tiden i Blekinge är den fysiska statusen på hans nya lagkamrater.
– Det har verkligen varit roligt att se. Alla killar här är väldigt bra tränade och otroligt snabba, vilket också kommer märkas på isen i vinter.
– Det är klart att budgeten och pengarna som investeras på varje spelare här inte är i närheten av det som finns i Färjestad, men här jobbar man verkligen med att alla individer ska jobba tillsammans. Det är en jävligt skön grupp, helt klart.

ATT LÄMNA FÄRJESTAD – ETT ENKELT BESLUT

Att lämna klubben som han spenderat hela sin karriär i var inte ett så svårt beslut som man skulle kunna tro för Grundel.
– Det var inte så jättesvårt faktiskt. Jag kände att jag hade kört fast lite i min utveckling och därför var det ett ganska enkelt beslut.
– Visst kunde jag stannat i Färjestad för att få chansen att vinna titlar, men om man bara jagar efter det hela tiden tror jag inte att man håller länge på den här nivån. Man måste tänka på sin egen utveckling och därför var detta det bästa beslutet för mig.

Foto: Bildbyrån

En av de främsta anledningarna till att Grundel valde bort en fortsättning i Färjestad var att han inte blev erbjuden den roll han själv önskade. Han siktar själv på att utveckla sitt spel i offensiva situationer, vilket han har större chans till i Karlskrona.
– Här har vi inga uttalade roller på samma sätt. Här handlar det i stället om att alla ska bidra i alla olika spelformer. Det spelar ingen roll om det är powerplay eller boxplay, här får alla chansen att spela i alla lägen och visa att man klarar av det.
– Vi är ett gäng spelare som kommit hit nu som kanske känt att vi kört fast i andra klubbar och det känns verkligen som Karlskrona är en perfekt klubb att komma till. Att få jobba med Pelle (Hånberg) och hela tränarteamet som visar att de tror på en och hela tiden strävar efter att utveckla individen.

Du går från att spela i ett lag som alltid tvingas bära på stora förväntningar till ett som är i motsatt ände på skalan. Hur ser du på den förändringen?
– Oj, svår fråga. Färjestad har självklart värvat bra och ser väldigt bra ut den här säsongen. Det är klart att vi i Karlskrona inte kan ha samma målsättning. Att tro på guld första året i SHL vore att ta sig vatten över huvudet. Det naturliga målet här är att vi ska spela i SHL även 2016-2017 och det är det vi siktar på att klara av.

”HAR KOMMIT NÄRMARE MIN SAMBO SEDAN FLYTTEN”

Grundel känner att han redan nu utvecklats genom att flytta från familjen och alla gamla vänner i staden där han växte upp och tror sig kunna ta stora kliv såväl på som vid sidan av isen den här säsongen.
– Dels vill jag bli mer komplett som spelare, men sedan känner jag också att jag vill utvecklas som person. Jag känner redan nu att jag tagit kliv på det personliga planet och jag känner också att jag kommit närmare min sambo, Beatrice, under tiden som vi bott här nere.
– Vi får också möjligheten att lära känna många nya människor och får nya erfarenheter som man sedan kan dra nytta av under resten av livet.

Hjärtat för Färjestad kommer dock alltid att finnas där för Grundel, som tror att hans gamla lagkamrater har goda chanser att gå hela vägen den här säsongen.
– Nu när bland annat Magnus och ”Micke” kommit hem ser det väldigt bra ut på pappret. Får de bara gruppen att fungera förväntar jag mig att de kommer att gå till final och ha goda chanser att också plocka hem guldet.
– Det är min moderklubb och den kommer jag alltid ha känslor kvar för. Samtidigt är vi konkurrenter nu och för min del ligger allt fokus på att det här ska bli en bra säsong för Karlskrona, avslutar den sympatiske värmlänningen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL