• Publicerat 25 augusti, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
LÄTTNAD. Kommunens köp av Timrås arena är glädjande för klubbdirektören Lars Nolander.Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

De ekonomiska besvären som har plågat Timrå IK de senaste åren är på väg att bli historia. Under ett extrainsatt möte i kommunfullmäktige i går beslutade Timrå kommun att köpa loss arenan för 45 miljoner kronor, skriver Sundsvalls Tidning.

Det friska kapitalet som går in i föreningen i och med försäljningen av E.On. Arena kommer att hjälpa Timrå IK att lösa de skulder man har samlat på sig.
– För oss är det jätteviktigt eftersom föreningen under lång tid levt i ett väldigt svårt läge. Men har vi klarat det så här långt kommer vi klara det tills det här är klart, säger klubbdirektören Lars Nolander till ST och beskriver det nuvarande läget i klubben som följer:
– Alla har fått lön när de ska, men vi skjuter gamla skulder framför oss. Vi håller verksamheten i gång, men har skulder som måste bort.

Beskedet om försäljningen av arenan är en lättnad för Lars Nolander, men han vidhåller att Timrå IK har en hel del arbete framför sig för att komma på fötter igen.
– Nu kommer vi invänta att man iscensätter köpet och att köpeskillingen förs över till oss. Samma dag som vi får den kommer vi bli skuldfria. Vi kommer ta bort de lång- och kortfristiga skulderna och det gör att vi har ett betydligt bättre läge. Sedan är det stenhårt arbete som gäller för att bli långsiktiga i det, säger Nolander.
– Det är många delar som ska göras för att föreningen ska må bra. Ett är att få bort finansiella kostnader, bankkostnader, som är för höga. Sedan är det hela kostnadsmassan i övrigt. Nu har vi skalat ned i organisationen så nu är vi inte så många kvar.