Erik Karlsson.
Ottawa

Erik Karlsson: ”Jag kör ingen konditionsträning på sommaren”

ANNONS

Härom veckan avslöjade Erik Karlsson att han numera väger nästan 90 kilo. En av anledningarna till det är att han inte längre kör någon konditions- eller uthållighetsträning under sommaren.
– Mitt problem har alltid vara att hålla vikten, säger Karlsson.

Det var i en intervju med TSN härom dagen som Erik Karlsson, tillbaka i Ottawa, berättade att den mer uthållighetsbaserade delen av hans träning startar först nu.
– Jag kör all min konditionsträning på isen. Jag kör ingen kondition under sommaren, säger Karlsson.
– Mitt problem har alltid varit att behålla vikten och att försöka bli större och starkare. Om jag kör den träningen under sommaren också kan jag inte lägga på mig någon vikt och behålla den under året. Min konditionsträning startar nu, när jag klivit på isen.

Karlsson säger att han har ändrat sitt träningsupplägg rätt radikalt jämfört med hur det såg ut när han var mellan 17 och 23 år gammal.
– På sommaren handlar det mer om att hålla kroppen i trim och se till att man undviker skador under säsongen. Jag kan inte köra samma träning som jag gjorde tidigare, därför försöker jag bibehålla det jag har och försöker bibehålla det så länge som möjligt.
– Alla är olika och alla behöver göra olika saker. För mig handlar det om att lägga på mig vikt och bibehålla den för att kunna hålla mig frisk och hel. Styrkan har jag redan. För mig handlar det om att äta bra, sova regelbundet och träna konsekvent fyra eller fem gånger per vecka.

Uttalandet må vara kontroversiellt, men med tanke på Erik Karlssons framgångar på isen är det svårt att hävda att han gör fel. 25-åringen har vunnit backarnas poängliga i NHL tre gånger de fyra senaste säsongerna och tagit hem Norris Trophy som ligans bästa back vid två tillfällen under samma period.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games