• Publicerat 28 augusti, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Anton Mylläri i Småkronorna 2009.Foto: Bildbyrån/Marcus Ericsson

Som junior spåddes han en lysande framtid. Lyftet kom dock aldrig för Västerås backtalang Anton Mylläri, 24. I stället för att ta klivet mot stjärnorna har han under de senaste fyra säsongerna hållit till i division 1, sånär som på en kortare sejour i Danmark.

Nu får han dock chansen att kliva uppåt i seriesystemet igen. Efter en lyckad tryout med moderklubben Västerås har han spelat till sig ett ettårskontrakt.
– Anton har verkligen visat att han vill vara med och tävla på den här nivån och har gjort en imponerande resa under vår fysträning, säger klubbens sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Mylläri, son till brottningens tidigare förbundskapten Leo Mylläri, spelade 56 allsvenska matcher för Västerås och Oskarshamn innan han försvann ned i division 1, där han har representerat Kristianstad och Helsingborg de senaste åren. Som junior spelade han U18-VM som underårig 2008 och debuterade i Hockeyallsvenskan redan som 17-åring.