Patrick Kane.
Nyheter

Krönikören: ”Därför kan Blackhawks trejda Kane”

ANNONS

Den senaste skandalen kan vara droppen som får bägaren att rinna över. Nu skriver Chicago Sun-Times krönikör Mark Lazerus att Chicago Blackhawks mycket väl kan komma att trejda superstjärnan Patrick Kane.

Det finns ännu inget åtal mot Patrick Kane för det påstådda övergrepp mot en ung kvinna som ska ha skett i hans bostad i Hamburg utanför Buffalo för en månad sedan. Trots det kan skadan redan vara skedd. Kane har under sin hockeykarriär hunnit vinna tre Stanley Cup-titlar med Chicago Blackhawks, men han har också ställt till med en hel del svarta rubriker. Alltför många, anser Chicago Sun-Times krönikör Mark Lazerus.

I en krönika som publicerades på tisdagen argumenterar Lazerus för att Blackhawks faktiskt kan vara tvungna att trejda sin superstjärna, som just ska till att gå in på sitt nya åttaårskontrakt som är värt 84 miljoner dollar. Anledningen är dels att Blackhawks är en av de mest image-medvetna klubbarna i den amerikanska proffsidrotten, dels för att Kane ska ha fått tydliga varningar från klubbledningen att fler snedsteg inte kommer att tolereras.

Patrick Kane har tidigare anklagats för att ha misshandlat en taxichaufför i ett bråk över växelpengar i hemstaden Buffalo. Han har även anklagats för att ha uppträtt hotfullt mot tjejer i samband med en collegefest i Madison, Wisconsin för tre år sedan. Efter den sista incidenten har Kane hävdat att han lärt sig sin läxa och att han mognat och ändrat livsstill, något som sommarens uppgifter motsäger.

Enligt Mark Lazerus ska minst fem NHL-klubbar ha kontaktat Blackhawks kring Kane i samband med att det blev känt att han återigen hamnat i trubbel. Att trejda en spelare av Kanes magnitud och lön är inte enkelt, men krönikören tror att det kan vara nödvändigt:
”Ja, man förlorar en av världens bästa spelare. Ja, en del av fansen kommer att bli ursinniga. Men man får samtidigt en hel del spelare tillbaka samtidigt som man öppnar upp massor av lönetaksutrymme. Dessutom får man massor av respekt för att man sätter ned foten och säger ifrån”, skriver Mark Lazerus.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch