Johan Franzén.
Nyheter

Franzén är tillbaka – sägs vara redo till premiären

ANNONS

För bara en dryg vecka kom beskedet att han drabbats av ett bakslag. Nu är Johan Franzén redo att göra comeback efter sin hjärnskakning, menar Detroits General Manager Ken Holland.
– Han är fri att spela nu, säger han till Detroit Free Press.

I januari drabbades han av sin fjärde hjärnskakning, och många menade att det var nådastöten för Johan Franzéns ishockeykarriär. För bara en vecka sedan berättade han dessutom att han fortfarande led av sin hjärnskakning, och var tvungen att sova resten av dagen efter ett träningspass.

Men nu kommer nya besked. Klubbens General Manager Ken Holland säger till Detroit Free Press att den svenske veteranen är redo för comeback. Uppgifter från Nordamerika gör gällande att han kan vara redo för spel redan i NHL-premiären om ungefär en månad.
– Han är fri att spela nu, var Hollands ord.

Svensken berättade i intervjun för en vecka sedan att han själv aldrig haft en tanke på att lägga av, och att hans intention var att fullfölja det långtidskontrakt han har med Detroit. Det går ut sommaren 2020.

Franzén spelade bara 33 matcher förra säsongen, men fick med sig klart godkända 22 poäng. Totalt har Stanley Cup-vinnaren från 2008 spelat 600 NHL-matcher, och noterat 369 poäng.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM