P.K. Subban.
Nyheter

P.K. Subbans jättedonation – skänker 80 miljoner till barnsjukhus

ANNONS

P.K. Subbans popularitet växer sig allt större i Montréal. På onsdagen kom beskedet att backstjärnan donerar tio miljoner dollar, alltså mer än 80 miljoner svenska kronor, till Montréals barnsjukhus.

Han är en av NHL:s mest öppna och omdiskuterade spelare. Lika omtyckt som han är i Montréal, lika avskydd är han hos fansen bland andra NHL-lag. Onsdagens besked från Montréal, om att P.K. Subban donerar tio miljoner dollar till stadens barnsjukhus, lär få till och med de största belackarnas hjärtan att smälta.

Under en presskonferens på onsdagsmorgonen, lokal tid, bekräftades uppgifterna som tidigare bara cirkulerat på nätet. Subban och hela hans familj var på plats i Montréal Children’s Hospital där donationen presenterades. Pengarna, som kommer att delas ut under en sjuårsperiod, ska i första hand gå till att behandla barn som kommer från fattiga förhållanden. Detta i enlighet med stjärnbackens egna önskemål, skriver TSN:s Amanda Stein på Twitter.

Subban är inte den första Montréalspelaren som agerar filantrop. Tidigare Canadiens-kaptenen Saku Koivu donerade en stor summa pengar McGill Universitys hälsocentrum efter att själv ha blivit behandlad för sin lymfkörtelscancer på sjukhuset. Även Subbans lagkamrat Max Pacioretty har hjälpt ett sjukhus i staden att få in pengar efter att ha vårdats där efter den kraftiga hjärnskakningen och nackskadan han ådrog sig i samband med den omdiskuterade tacklingen han fick av Boston Bruins kapten Zdeno Chára i mars 2011, skriver Montréal Gazette.

Till en följd av sin donation bereder Montréals barnsjukhus en plats åt P.K. Subban i sin styrelse. En hall i sjukhuset döps också efter spelaren och får namnet P.K. Subban Atrium.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games