Oscar Möller.
Nyheter

Oscar Möller är just nu den poängbästa svensken i KHL. På fredagskvällen var han med och sänkte jättarna CSKA på hemmaplan med sitt Ak Bars, som underpresterat en del inledningsvis under säsongen även om Möller producerat poäng för klubben.

Segern var bara lagets blott fjärde fullpoängare på elva matcher.

CSKA slog man med 6-3 efter att ha haft imponerande effektivitet i matchen. De fem målen sköt man på sina tretton första skott i matchen.
Möller låg bakom två av målen. Han snärtade själv in viktiga 3-2 bakom Stanislav Galimov i slutet av andra perioden, ett mål där Mattias Sjögren fanns med i förarbetet och ett mål som kom i en period där CSKA hämtat in 0-2 till 2-2 och i högsta grad var på gång att vända runt matchen.

Möller spelade sedan fram Justin Azevedo till 5-2-målet i början av tredje perioden och de dubbla poängen skickar upp svensken på tre mål och åtta assist på elva matcher, något som ger honom en delad sjundeplats i poängligan, fyra poäng bakom ledande Brandon Kozun, Jokerit.

Simon Hjalmarsson hade två assist för CSKA och står på ett mål och sex assist efter elva matcher.

* * *

En svensk målvakt var i spel under en ganska späckad – men poängfattig för svensk del – fredag. Niklas Svedberg räddade 21 av 22 skott i Salavat Julajevs 4-1-seger mot Novokuznetsk där Linus Omark för ovanlighetens skull var poänglös.
Däremot svarade hans kedjekamrater Nikolaj Prochorkin och Igor Grigorenko för var sina mål.