• Publicerat 24 september, 2015
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Gustav Olofsson.Foto: Bildbyrån

En skada gjorde att han bara kunde spela en match förra säsongen. Nu tar Gustav Olofsson för sig ordentligt på Minnesota Wilds träningsläger, trots att han bara spelat en riktig match de senaste 16 månaderna. 

Förra säsongen blev inte alls vad unge backen Gustav Olofsson hade tänkt sig. Han gjorde succé när JVM spelades i Sverige 2014, och nu skulle han ta stora steg i sin utveckling i Minnesotas farmarlag Iowa Wild. I stället slog han axeln ur led för tredje gången redan i första matchen på säsongen. Skadan krävde operation, och Olofsson missade resten av säsongen.

Men trots att han egentligen inte spelat hockey på ett helt år har han nu visat framfötterna ordentligt under Minnesotas träningsläger. I lagets senaste träningsmatch mot Winnipeg spelade han dryga 17 minuter, och imponerade.

– Han har kommit in och spelat mot veteraner och ser ut att höra hemma. Faktum är att han till och med stod ut, stundtals, säger assisterande general managern Brent Flahr till twincities.com.
– Det finns ingen gräns för den här grabben, enligt min åsikt. Men det kommer vara viktigt för honom att spela många matcher och få mycket istid. Vi vill inte bara att han ska bli en spelare, vi vill att han ska bli en riktigt bra spelare.

Olofsson, som tog vägen via USHL och college innan han skrev på sitt första proffskontrakt, har inte bara imponerat på lagledningen. Även Minnesotas coach, Mike Yeo, gillar vad han har sett från en som varit borta så pass länge från isen.

– Den enda anledningen till att vi inte pratar om att han har en chans att komma med i laget baserat på hans träningsläger är att han inte har spelat så mycket hockey, säger han.