• Publicerat 27 september, 2015
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Zdeno Chára.Foto: All Over Press

Boston var för många favoriten i den östra konferensen förra säsongen, men det slutade med att man missade slutspel. Ledningen sparkade då Peter Chiarelli som General Manager, och Don Sweeney tog över.

Sweeney har sedan dess stått för flera märkliga drag, och bland annat trejdat bort den blivande backstjärnan Dougie Hamilton till Calgary Flames. Och sedan dess har backkrisen förvärrats – ordentligt.

Först skadades Dennis Seidenberg, och han kan missa så mycket som två månader av NHL-säsongen. Och så kom nästa mardrömsbesked häromdagen: Lagkaptenen Zdeno Chára riskerar att missa NHL-premiären även han. Därför ska Boston nu vara ute på backjakt.

Enligt Sportsnets Elliot Friedman har Boston bland annat kollat läget med Winnipeg angående en trejd av lagets superstjärna Dustin Byfuglien, men det troliga ska ändå vara att man går efter ett något billigare namn.

Under sommaren ryktades man vara intresserade ev Cody Franson, men han valde i stället spel i förra säsongens slagpåse Buffalo.