• Publicerat 30 september, 2015
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Malte Strömwall. Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Malte Strömwalls löjligt heta inledning på säsongen bara fortsätter. I kväll blev det fem nya poäng, inklusive ett hattrick för Hockeyallsvenskans ohotade poängkung när AIK enkelt avfärdade Leksand med 7-3. Det kunde till och med ha blivit ännu fler poäng för Strömwall, som själv missade ett vidöppet läge, och dessutom spelade fram en lagkamrat som missade öppet mål.

Efter en relativt jämn första period dödade AIK matchen i början på andra perioden, när man gick från 1-1 till 5-1 inom loppet av mindre än två minuter. För Leksand är det en fortsättning på den enormt tunga säsongsstarten för laget, och i den sista perioden kunde man se tydliga tecken på frustration hos de blåvita.

Övriga mål för AIK gjordes av Jonathan Andersson, Jesper Frödén, Robin Kovacs och Markus Lauridsen. För Leksand nätade Matias Lassen, Martin Karlsson och Martin Grönberg.