• Publicerat 30 september, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Robin Lehner.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Robin Lehner gjorde sin första hela försäsongsmatch i natt. Efter att ha släppt in sex mål på fyra perioder i sina första två insatser höll han i natt nollan när Sabres besegrade Toronto Maple Leafs med 4-0.

Efter att ha stått mellan Ottawa Senators stolpar i ett par år har Robin Lehner lärt sig att Toronto Maple Leafs är ett lag som är passande att spela bra emot. Detsamma gäller i hans nya klubb Buffalo Sabres. Därför blev fansen extra glada när deras nya svenska målvakt stängde dörren i nattens möte med just Leafs.

Den 24-årige göteborgaren stoppade samtliga 26 skott när Buffalo vann med 4-0.
– Det har känts rätt bra. Även i de tidigare matcherna har det känts bra. Det är en del detaljer jag har jobbat på, som att läsa spelet. I dag kände jag mig lugnare, säger Lehner till Sabres webbsida efter vinsten.

Drafttvåan Jack Eichel gjorde ett nytt mål för Sabres, hans andra i numerärt underläge den här försäsongen. Faktum är att Sabres har gjort fem mål i numerärt underläge på fem försäsongsmatcher.

Sabres fick även två mål från Evan Rodrigues, som var Eichels radarpartner på Boston University förra säsongen. Även Matt Moulson gjorde mål. Sabres har därmed vunnit fyra av fem matcher under försäsongen.

William Nylander spelade 13.07 för Leafs och sköt ett skott på mål. Enligt experterna i Nordamerika tyder allt på att han kommer att få inleda säsongen med Toronto Marlies i AHL eftersom Leafs vill at han får rikligt med speltid där.