• Publicerat 30 september, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jonas Gustavsson.Foto: Icon Sportswire

Tajmingen kunde ha varit bättre för Jonas Gustavsson, men vissa saker är för viktiga för att missa. Mitt under Boston Bruins träningsläger, där han slåss om ett backup-jobb till Tuukka Rask, begav sig svensken till Detroit för att tillbringa tid med sin nya familjemedlem.

30-åringens hustru Emelie födde nämligen parets första barn, en dotter, förra veckan.
– Det var mitt första barn, så det har varit ett par spännande dagar, berättar han för CSN New England.
– Alla mår bra och vi är upprymda. Vi visste inför träningslägret att om barnet inte kom innan campen så skulle jag tvingas vara borta några dagar under campen.

För Gustavsson var det aldrig ett alternativ att stanna i Boston, även om det medförde att han missade en träningsmatch mot New York Rangers där tanken var att han skulle starta.
– Det här var något vi visste om. Hockey är givetvis viktigt, men jag känner att familjen alltid ska komma först. Jag åkte ut dit och flög sedan tillbaka med laget från Detroit. Så det fungerade bra, säger Gustavsson.
– Jag skulle visst ha spelat den där matchen mot Rangers, men vi visste alla den där dagen (för födseln) skulle komma förr eller senare. Jag är bara glad att allt gick bra och att jag kan fokusera på hockey nu.

Boston har skickat Malcolm Subban och Zach McIntyre till farmarlaget i Providence. Det innebär att kampen om målvaktsposten bakom Tuukka Rask nu står mellan Gustavsson och Jeremy Smith.