• Publicerat 30 september, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Skärmklipp/YouTube

Milan Lucic har snabbt funnit sig till rätta i Los Angeles Kings efter sommarens trejd med Boston Bruins. I fysiska Western Conference kan hans massiva kroppshydda och hårdhudade spelstil komma väl till användning.

När Kings i natt tog emot Anaheim Ducks i ett hett rivalmöte fick Lucic chansen att visa sina egenskaper som slagskämpe inför de nya fansen i Staples Center. Tidigt i den andra perioden tacklade han Ducks center Chris Wagner i ryggen och blev genast uppmärksammad av motståndarbacken Josh Manson.

Manson, 23, är en reslig pjäs på 190 centimeter, men absolut ingen slagskämpe likt sin far Dave Manson som samlade ihop 2 792 minuter i syndabåset på 1 103 NHL-matcher under sin karriär. Trots det klarar sig Manson oerhört bra i den utdragna fajten mot fruktade Lucic – och lyckas till och med få honom att blöda. Sista slaget i fajten får dock Lucic in: