Martin Filander.Foto: Bildbyrån/Jonas Gustafsson

Västerås fortsätter imponera i HockeyAllsvenskan. I kväll kom ännu en seger för Martin Filanders manskap, när Mora besegrades med 2-1 sedan nyförvärvet Nick Sorkin avgjort i den andra perioden.

Sorkins mål betydde 2-0, sedan Andreas Borgman öppnat matchens målskytte i mitten av den första perioden. Alexander Hilmerson reducerade för Mora, men därefter höll Jonas Fransson tätt i hemmamålet.

Därmed leder Västerås återigen serien. Man har tagit 17 av 24 möjliga poäng, och är två före AIK som dock har en match mindre spelad. Mora är femma på tolv poäng, men precis som AIK har man bara spelat sju matcher.

*****

Karlskoga har varit seriens besvikelse vid sidan om Leksand. Men i kväll bortaslog man åtminstone sensationslaget Pantern med 3-1. Daniel Wessner och Erik Thorell sköt sina första mål för säsongen, innan lagets målkung Henrik Björklund avslutade lagets målskytt med sitt sjätte mål för säsongen.

Pontus Netterberg tröstmålade för Panterns del.

*****

Sundsvall hade idag chansen att lämna ifrån sig jumbopositionen till Leksand, men leksingarna kan andas ut. Sundsvall tog ”bara” två poäng i hemmamötet med Asplöven, och är alltjämt en bakom Leksand.

Tommy Enström avgjorde för hemmalagets del i straffläggningen.