Milan Gulas.

Gulas klev fram efter Loobs brandtal: ”Vi spelade inte bra”

Underläge 1-0 efter första perioden och bedrövligt spel från Färjestad hemma mot Modo. Då klev vd:n Håkan Loob ned i omklädningsrummet och eldade på sitt lag. Efter att man sedan släppt in ytterligare två mål vaknade man och tack vare två sena mål från Milan Gulas kunde man säkra en övertidsseger.
– Det var lite tur för vi spelade inte bra, säger den tjeckiske målsprutan.

Färjestad gick in i hemmamötet mot Modo som solklara favoriter och verkade själva sakna ödmjukheten när man klev in på isen. Värmlänningarna radade upp individuella misstag i första perioden och gästernas 1-0-ledning var rejält i underkant.
– Skitdåligt, det är inte mycket vi gör rätt. När vi kommer ut i dag är vi absolut inte förberedda, det är inte proffsigt, sade Karlstad-lagets Ole-Kristian Tollefsen till C More i den första periodpausen.

Att hemmaspelarna inte levererat som förväntat fick man också höra när man kom in i omklädningsrummet. Där väntade nämligen vd:n Håkan Loob för att läxa upp spelarna för sitt svaga uppträdande. När man kom ut till andra perioden verkade man dock ändå inte ha vaknat och först efter att Modo glidit ifrån till 3-0 tände hemmaspelarna till.

”MÅSTE LÄRA OSS FRÅN DETTA”

Tomas Skogs reducerade innan periodvisslan och i den tredje perioden var det sedan Färjestad för hela slanten. Sebastian Erixon reducerade tidigt och sedan radade värmlänningarna upp tre raka ramträffar i jakten på en kvittering. När det verkade som förgjort för hemmalaget klev då tjeckiske målsprutan Milan Gulas fram.

Med 50 sekunder kvar och uttagen målvakt utjämnade Färjestads skyttekung och i övertidsspelet tog det sedan inte lång tid innan tjecken fullbordat vändningen med sitt avgörande i spel fyra mot tre.
– Det var lite tur. Vi spelade inte bra i dag, konstaterade Gulas.
– Vi började lika dåligt i Malmö senast och måste lära oss från detta nu. Även nästa match kommer bli tuff och vi måste vara med från början.

Tack vare loobs brandtal och Gulas två fullträffar står dock Färjestad fortfarande utan förlust under ordinarie tid efter sex spelade omgångar.