William Karlsson.
Nyheter

William Karlsson får börja i Columbus: ”Har utvecklats sen förra året”

ANNONS

Precis vid deadlinen för trejder förra säsongen skickades William Karlsson från Anaheim Ducks till Columbus Blue Jackets. Det blev bara tre NHL-matcher för Karlsson efter trejden, men nu har han imponerat på coacherna så pass mycket att han ingår i Columbus trupp när säsongen börjar. 

När Columbus Blue Jackets på söndagen skickade ner sex spelare till AHL innebar det att man nu är nere i de 23 spelarna som truppen max får innehålla när säsongen drar igång. En av de 23 är William Karlsson, som imponerat på coacherna och visat att han hör hemma i laget.
– Jag tycker att han har utvecklats sen förra året, och han ser snabbare ut på isen, men hans spel är likadant. Vad jag menar med det är att han är en väldigt pålitlig kille som gör de små sakerna rätt. Hans spel har utvecklats, men vad jag menar med att det är likadant är att, som coach, så kan du lita på honom. Du vet vad du kan förvänta dig, säger lagets coach Todd Richards till klubbens hemsida.

Karlsson trejdades till Columbus från Anaheim vid förra säsongens deadline. Efter trejden blev det bara tre matcher för Columbus, men de matcherna var viktiga. Nu känner sig Karlsson mer bekväm än förra året.
– Jag känner mig mycket mer bekväm det här året med organisationen, staden och killarna här. Jag är mer självsäker och bekväm med spelsystemet, vilket hjälper nu när det är mitt andra år. Jag klev in i träningslägret med självförtroende och sa till mig själv att jag skulle ge allt, och jag känner att jag har gjort det, säger Karlsson.

– Han var en viktig del i den trejden. Och jag tror att det finns mer att ta av. För att få in foten i dörren så måste du börja någonstans. Just nu har han fått in sitt namn i konversationen vilket är vad du behöver göra som en ung spelare, säger Todd Richards.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games