Thomas Raffl.
Winnipeg

Floppade i Luleå – nu närmar han sig NHL-spel: ”Måste hitta en lösning”

ANNONS

För några år sedan misslyckades Thomas Raffl med att göra ett ordentligt avtryck i Luleå Hockey och bröt kontraktet med klubben. Nu är han på väg att spela till sig ett NHL-kontrakt med Winnipeg Jets.
– Det är en bra känsla att fortfarande vara här, säger han till Winnipeg Sun.

Thomas Raffl gjorde en och en halv säsong i SHL med Luleå mellan 2009 och 2010. på 67 matcher blev det bara åtta mål och totalt 17 poäng, en klar missräkning för en spelare som man hade stora förhoppningar skulle leverera efter sin ankomst till Sverige.

Efter återkomsten till hemlandet och spel för flerfaldiga mästarklubben Red Bull Salzburg har 29-åringen fått karriären på rätt spår igen. Och efter att lillebror Michael Raffl via spel i Leksand lyckats spela till sig ett kontrakt med Philadelphia Flyers fick Raffl den äldre chansen att göra detsamma nu i höst.

Thomas Raffl bjöds in till Winnipeg Jets träningsläger och har spelat så pass bra att han fortfarande är kvar i laget inför tisdagens färdigställande av NHL-trupperna. Han saknar ett kontrakt, men enligt Winnipeg Sun ska det pågå förhandlingar.
– Det där är något mellan min agent och klubben. Jag är inte involverad i det där just nu, säger Raffl till tidningen.
– Jag ska prata med klubben och min agent i dag (läs i går) så att vi kan ta ett beslut. Min agent låter mig fokusera på spelet och så sköter han resten.

Ett problem i sammanhanget är att Thomas Raffl fortfarande är kontrakterad av Red Bull Salzburg hemma i Österrike. Eftersom det inte finns något avtal mellan NHL och alpligan EBEL, där Salzburg hör hemma, måste Jets antagligen köpa loss forwarden från kontraktet för att kunna värva honom.
– Det är en bra känsla att fortfarande vara här med laget och nu tar vi det steg för steg för att se hur det här kommer att lösa sig. Jag är helt säker på att de kommer att hitta en lösning, säger han till Winnipeg Sun.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games