Janos Hari klappas om.Foto: Bildbyrån

Leksand har varit säsongens stora besvikelse i HockeyAllsvenskan, men i kväll fick man helt plötsligt rejäl utdelning. Dalalaget krossade Asplöven med 6-1, efter att bland annat ha skjutit tre mål på 53 sekunder i slutperioden, där man gick från 3-1 till 6-1.

Leksand avgjorde mer eller mindre matchen redan i den första perioden, där man gick fram till 3-0. Asplöven fick fram en reducering i den andra, innan den rejäla målexplosionen på en knapp minut i den tredje.

Janos Hári, Tobias Ericsson, Martin Grönberg, Viktor Mårtensson, Fredrik Forsberg och Martin Karlsson sköt Leksands mål. Sebastian Harilas satte Asplövens enda.

*******

Men seriens hetaste lag är Oskarshamn. I kväll besegrade man självaste serieledarna Västerås med 4-2, och klättrade upp till en överraskande femteplats i HockeyAllsvenskan.

Segerrycket kom i den andra perioden, där man gick från 2-1 till 4-1 på en knapp minut. Det lyckades Västerås aldrig hämta sig från, utan man fick nöja sig med en sen reducering i slutperioden genom Jeremy Williams. Niklas Lihagen öppnade lagets målskytte.

Joakim Hagelin, Oscar Engsund, Anders Poulsen och Arsi Piispanen sköt Oskarshamns mål.

*******

Tingsryd fortsätter också att chocka lagen i HockeyAllsvenskan. Nykomlingen gick i kväll upp som ny trea, bara två poäng bakom ledande Västerås, efter att ha krossat nykomlingskollegan Pantern med 5-1.

Joakim Högberg sköt två mål i krossen. Alexander Ruutu, Emil Forslund och Denny Kearny blev övriga målskyttar. Erik Nyström satte Panterns tröstmål.