Pittsburgh

Mattias Janmark nöjde sig inte med att ta en plats i Dallas Stars laguppställning. I natt behövde han bara 1.39 på sig för att skjuta sitt första NHL-mål på sitt första skott i sitt första byte. Det gav Dallas starten man behövde för att besegra Pittsburgh Penguins med 3-0 på hemmais.

Mattias Janmark har varit ett av de största utropstecknen under NHL-klubbarnas träningsläger inför säsongen. Han kom till Dallas Stars camp med inställningen att visa klubbledningen framfötterna, men hade vissheten om att det nog skulle bli svårt att slå sig in i NHL på en gång.

När hockeysverige.se intervjuade honom inför avresan till Nordamerika för en månad sedan lät han inställd på att återvända till Frölunda. Så blev aldrig fallet.

I natt fanns han på isen för Dallas Stars och slösade ingen tid på att göra avtryck i NHL. Redan efter 1.39 sköt han sitt första NHL-mål på sitt första skott i sitt första byte i hemmamötet med Pittsburgh Penguins. Janmark hakade på i ett flygande anfall och tryckte resolut in Ales Hemskys passning bakom Marc-André Fleury.

Målet visade sig vara det näst snabbaste av en debutant i organisationens historia:

Dallas vann matchen med 3-0 efter strålande målvaktsspel av finska nyförvärvet Antti Niemi. Han stoppade 37 skott i debuten för sin nya klubb och utsågs givetvis till matchens första stjärna.

Övriga Dallas-mål svarade Ales Hemsky och regerande Art Ross Trophy-vinnaren Jamie Benn för. John Klingberg noterades för en assist och hade drygt 21 minuters istid meda Johnny Oduya spelade drygt 20 minuter i första matchen för sin nya klubb. Däremot fick Patrik Nemeth finna sig i att följa matchen från läktarplats.

Dallas – Pittsburgh 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)