Jimmie Ericsson ber om ursäkt efter tacklingen på Garrett Roe.
Skellefteå AIK

Ericssons skam efter fula smällen: ”Mår väldigt dåligt över det som hände”

ANNONS

När Skellefteå straffslog Linköping i lördags var den stora snackisen Skellefteåkaptenen Jimmie Ericssons fula huvudtackling på Linköpings Garrett Roe. Enligt rapporter mår Roe bra, och kan vara tillbaka i spel redan på torsdag. Det förändrar dock inte det faktum att Ericsson skäms över situationen.
– Jag har varit rätt tydlig med att jag aldrig sätter mig i sådana situationer. Så därför är det väl extra skämmigt. Så den jobbigaste känslan nu när jag vet att Garrett mår rätt så okej är väl skammen, säger han till Norrans hockeyblogg.

Ericsson fick match penalty för tacklingen, vilket innebär att han är automatiskt avstängd i onsdagens match mot Rögle. En dom från disciplinnämnden kring vidare avstängning förväntas under eftermiddagen eller morgondagen. Att Ericsson mår dåligt över det som hänt syntes redan på isen, då han genast var nere för att be Garrett Roe om ursäkt.
– Jag mår fortfarande väldigt dåligt över det som hände. Jag tänker på det flera gånger varje dag, men det ska man väl göra, säger han.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM