Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans lag #3

ANNONS

På grund av sextondelsfinalerna i Champions Hockey League blev det en lite sparsmakad SHL-vecka. Det hindrar inte hockeysverige.se från att plocka ut ännu en upplaga av Veckans SHL-lag.

Julius Hudacek, Örebro (2)
Det är tyvärr inte slovakens sportsliga insatser som har varit i fokus. I helgen blev han för andra gången på kort tid anmäld till disciplinnämnden för en påstådd filmning. Det är trist att Hudacek hamnar i rampljuset av den anledningen när hans målvaktsspel håller så pass hög klass. Stoppade 47 av 50 skott när Örebro plockade ned Färjestad på jorden med två segrar.

Anssi Salmela, Brynäs
Fortsätter att logga tunga minuter på Brynäs blålinje och leverera offensivt. Hade tre assist i de bägge segrarna mot Luleå och Frölunda och hänger med i toppen av backarnas poängliga med sju poäng på åtta matcher.

Chad Billins, Linköping
Den offensivt lagde backen hade ingen bra sejour i Luleå i fjol. I Linköping tycks amerikanen ha kommit bättre till sin rätt. Ett av många offensiva vapen från LHC:s blålinje. Noterades för tre assist i matcherna mot Malmö och Skellefteå och bjöd på ett stabilt backspel. Har sex poäng (1+5) på åtta matcher. Lika många som han gjorde på 23 matcher för Luleå i fjol.

Greg Scott, Brynäs
Ska man utse omgångens spelare är det tveklöst Greg Scott. Tillsammans med Anton Rödin utgör han ett av SHL:s farligaste radarpar. Blev matchvinnare med sitt övertidsmål mot Luleå och var sedan involverad i alla tre målen när Brynäs blev det första laget att besegra Frölunda den här säsongen. Tre mål och två assist i veckans matcher ger honom andraplatsen bakom Rödin i SHL:s poängliga.

Tomi Sallinen, Djurgården
Tomi Sallinen var Leksands kanske bästa spelare i fjol. Då hamnade hans fina spel i skuggan av lagets underprestation och slutliga degradering till Hockeyallsvenskan. I Djurgården ser den starke tvåvägscentern ut att få mer utrymme att skina. Svarade för 1+3 i de bägge vinsterna mot Växjö och bjöd på fint spel över hela isen. Hans betydelse för Djurgården speglas i det förtroende som tränaren Hans Särkijärvi visar för honom. Spelade 19.24 i fredags och 26.29 (!) i lördags.

Patrick Thoresen, Djurgården
Det var givetvis bara en tidsfråga innan han skulle vakna till liv. Med sommarens och försäsongens skadebekymmer i backspegeln klev Patrick Thoresen in och svarade för 2+2 i fredagens 4-2-seger mot Växjö. Hade ytterligare en assist på lördagen. Med en Thoresen i toppslag kommer Djurgården att bli jobbiga att tas med framöver.

Veckans

… cirkus: Turerna kring Magnus Nygrens uppenbara huvudtackling på Jesper Lindgren var en fars att beskåda. Som om inte alla ilskna kommentarer på nätet var nog fick vi se en före detta spelare gå ut och anklaga domarbasen för jäv och en privatperson anmäla Nygren. Hade allt bara skötts som det skulle från början med att tacklingen anmälts till referensgruppen hade SHL sluppit den här cirkusen. En uppmaning till de styrande: ta er i kragen och lämna egot hemma när ni går till jobbet!

… berg- och dalbanelag: Ja, vad ska man egentligen säga om Malmö Redhawks? 1-7 mot Linköping på hemmais ena dagen – 7-4 mot Karlskrona på bortais nästa. Jag tror inte att jag är ensam om att ha haft högre krav på skåningarna inför säsongen. De här ojämna insatserna, och inte minst det bristfälliga försvarsspelet, inger inte speciellt mycket förtroende. Men det är å andra sidan rätt roligt att titta på som neutral åskådare.

… kommentators-gate: Modo blev inte bara förnedrade av Frölunda i Scandinavium, de fick även finna sig i att bli förnedrade verbalt av kommentatorn Patrik Westberg. Nu fick Westbergs kommenterande orimligt stora proportioner i media, men jag kan samtidigt förstå en del kritiken mot honom. Man kan inte sitta och hånskratta åt ett lag, hur dåliga de än må vara.

… väckarklocka: Färjestad har hyllats för sin starka inledning på säsongen. Tittar man på den avancerade statistiken vad gäller lagets puckinnehav och målchanser för och emot har FBK inte rosat marknaden. En spelmässig uppryckning kommer att behövas på sikt för att den typen av uddamålsförluster man åkte på mot Örebro i helgen inte ska bli vanligare.

… sämsta insats: Modos agerande i bortamötet med Frölunda var beklämmande. Spelarna såg extremt vilsna ut och blev gång på gång upprullade av motståndarna. Att laget kunde kliva in och besegra Rögle med 3-1 två dagar efter 0-7-smällen i Göteborg var starkt, men de ojämna prestationerna är minst sagt oroväckande. Modos lägstanivå den här säsongen är bland det värsta jag sett i modern SHL-tid.

… krislag: HV71 rosar inte marknaden just nu. Fem raka förluster och ett läckande försvar vittnar om att allt inte står riktigt rätt till i Jön. En del av värvningarna som Johan Hult och Johan Davidsson gjorde inför säsongen är på gränsen till katastrofala. NHL-meriterade backen Ryan O’Byrne kan mycket väl vara det mest misslyckade nyförvärvet som ett SHL-lag har gjort så här långt den här säsongen. Stor och stark, men alldeles för orörlig och trög i tanke och aktion för att kunna hävda sig på stor is.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 26 mars
17:30 Helsingfors IFK - Pelicans Liiga
17:30 TPS Åbo - Tappara Liiga
17:30 Jukurit - Kärpät Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Skellefteå SHL
19:00 Leksand - Frölunda SHL
19:30 Oskarshamn - HV71 SHL
00:00 Washington Capitals - Detroit Red Wings NHL
00:00 New York Rangers - Philadelphia Flyers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
00:30 Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils NHL
onsdag 27 mars
01:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Winnipeg Jets - Edmonton Oilers NHL
01:30 Chicago Blackhawks - Calgary Flames NHL
02:00 Colorado Avalanche - Montreal Canadiens NHL
03:00 Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
03:30 San Jose Sharks - Dallas Stars NHL
17:30 KalPa - Ilves Liiga
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
00:00 Buffalo Sabres - Ottawa Senators NHL
00:30 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
torsdag 28 mars
17:30 Tappara - TPS Åbo Liiga
19:00 Linköping - Skellefteå SHL
19:00 Leksand - Frölunda SHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Florida Panthers - New York Islanders NHL
00:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
00:00 Ottawa Senators - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers NHL
00:30 Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings NHL
fredag 29 mars
01:00 Minnesota Wild - San Jose Sharks NHL
01:00 St Louis Blues - Calgary Flames NHL
01:00 Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Colorado Avalanche - New York Rangers NHL
02:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
03:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
03:00 Vancouver Canucks - Dallas Stars NHL
03:00 Arizona Coyotes - Nashville Predators NHL
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
lördag 30 mars
15:15 Frölunda - Leksand SHL
17:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
20:30 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
21:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
23:00 Colorado Avalanche - Nashville Predators NHL
23:00 Arizona Coyotes - New York Rangers NHL
00:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
00:00 Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Winnipeg Jets - Ottawa Senators NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins NHL
söndag 31 mars
01:00 St Louis Blues - San Jose Sharks NHL
05:00 Seattle Kraken - Dallas Stars NHL
05:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
21:30 Vancouver Canucks - Anaheim Ducks NHL