TROR PÅ UPPRYCKNING. Skadade och avstängda spelare är på väg tillbaka – då tror HV71:s Johan Hult på en vändning.
SHL

HV71 kan ta in ytterligare en tränare: ”Stänger absolut inga dörrar”

ANNONS

Efter fem raka förluster går HV71 in i morgondagens tuffa bortamöte med Frölunda med skakigt självförtroende. Sportchefen Johan Hult säger att några förändringar på spelarsidan inte är aktuella, men att laget kan plocka in en tredje tränare som kan assistera Johan Lindbom och Tim Brithén.
– Vi stänger absolut inga dörrar. Om det dyker upp rätt person med rätt kompetens i det här läget så kan vi absolut tänka oss att addera honom till tränarstaben, säger Hult till hockeysverige.se.

Hockeysverige.se gjorde en längre intervju med Sanny Lindström om HV71:s  svaga inledning på SHL-säsongen i går. Till klubbens försvar sa Lindström att skador och avstängningar givetvis påverkat resultatet och att han tyckte lite synd om Johan Lindbom som nytillträdd tränare då han fått en mardrömsstart på sitt nya jobb.

Johan Hult är sportchef i HV 71. Hockeysverige.se ställde frågan till honom hur han ser på tränartrion med Johan Lindbom, Tim Brithén och William Rahms inledning på deras jobb den här säsongen.
– Än så länge tycker jag att dom har gjort ett fantastiskt bra jobb. Alla tre går verkligen i bräschen då det gäller att göra ett hårt jobb. Man har haft ett väldigt lugn trots att det börjar blåsa lite, som det gör när man förlorar ett par matcher i rad. Kritiken kommer lite mer och mer då. Vi vann två av våra tre första matcher och visade att vi kan prestera en väldigt bra hockey.

Kan du någonstans se någon brist på erfarenhet hos tränarna som lyser igenom?
Jag tycker att dom håller ihop det bra. Brist på erfarenhet… Jag tror inte att någon tränare någonstans känner att han är fullärd.
– Det jag kan tänka mig att dom känner av är det massmediala som kommer upp. Klart att det är skillnad vad folk tycker och tänker kring ett SHL-lag kontra ett division 1-lag. Det är en ny situation för dom.


Foto: Bildbyrån/Stefan Persson

KAN TÄNKA SIG ATT TA IN YTTERLIGARE EN TRÄNARE

Det har talats om att HV71 ska ha in ytterligare en tränare i staben, men så här långt har inte Johan Hult något nytt namn klart.
– Där är vi väldigt noga med att i så fall ha in rätt person, men vi stänger absolut inga dörrar. Om det dyker upp rätt person med rätt kompetens i det här läget så kan vi absolut tänka oss att addera honom till tränarstaben.

Vad är det för kompetens ni söker?
– Vi söker inte någon specifik kompetens på så vis att han ska vara mer riktad mot backarna eller mot forwards. Det är mer att vi hittar rätt person som har en kompetens som kan bidra till gruppen.
– Det blir mer en sammanslagen kompetens som vi i så fall letar efter. Allt från en specifik is-kompetens till exempelvis att man varit med i SHL-sammanhang innan. Vi känner inte i dag att vi behöver någon som exempelvis jobbar med backarna eller forwards.

HV71 har haft en rad skador och avstängningar i inledningen av säsongen, något som Sanny Lindström tror har påverkat resultaten. Johan Hult är dock sparsam med att ”skylla” resultaten på det.
– Det blir någonstans att man spekulerar. Det är inte säkert att vi vunnit och tagit mer poäng om vi hade sluppit skador och avstängningar. Det är inte bara i matchsituationer som man saknar skadade spelare. När du går kort på folk på matcherna kan du inte hålla upp träningen på samma sätt.
– Jag tror inte heller att vi har haft två matcher i rad där vi har ställt samma lag på banan än så länge. Vi vill sträva efter en kontinuitet som vi ännu inte har kunnat ha, men det är lite för enkelt att säga att vi hade haft si eller så många poäng om dom här killarna varit med. Däremot tror jag kontinuitet på träningar och match definitivt hade gynnat oss i spelet.


Foto: Bildbyrån/Stefan Persson

FYRA SPELARE PÅ VÄG TILLBAKA

Nu har HV71 tvingats till en del förändringar i truppen tack vare just skador och avstängningar, men Johan Hult ser inte i dagsläget att man måste till med ännu fler truppförändringar.
– Som det ser ut nu så har senaste veckan varit positiv då det kommit tillbaka flera killar. Vi får in ytterligare två (Jere Karalahti och Kristofer Berglund) till nästa match som varit avstängda. Chris Campoli och Ted Brithén börjar närma sig spel. Jag ser det som väldigt skönt att vi börjar få tillbaka spelare.
– Man ska ha i åtanke att när spelare kommer tillbaka, det har inte varit några dag-till-dag-skador utan man har varit borta ett tag, tar det några matcher innan man kommer in i det igen. Du kan träna hur mycket du vill, men det är ändå matchsituationerna som du någonstans måste spela dig tillbaka till.
– Som sagt var, kontinuiteten har vi saknat, men det ser jag fram emot att förhoppningsvis ha framöver.

Sanny Lindström var inte heller imponerad över målvakterna Erik Ersberg och Fredrik Pettersson Wentzels inledning av säsongen. Johan Hult tycker även han att det finns mer och hämta av de båda tidigare landslagsmålvakterna.
– Målvakterna har speglat lite lagets insats. Erik har fått väldigt svåra matcher där vi verkligen inte varit på topp. Han gjorde det riktigt bra när vi mötte Trinec i CHL. ”PW” har hållit en lite jämnare nivå, men jag tror att det finns lite mer att hämta av dom precis som det gör för övriga spelare på isen. 

Hur har dina dagar sett ut senaste veckorna när du fått jobba för att få ihop ett lag till matcherna?
– Vi jobbar tillsammans, jag, (Johan) Davidsson och hela tränarstaben. Vi vrider och vänder på allt för att kunna ställa starkast möjliga lag på isen. Oavsett så har vi hela tiden kunnat ställa ett fullt lag på banan.
– Vi har jobbat nära laget vilket är väldigt kul och utmanande. Sedan försöker vi tillsammans utveckla vårt spel varje dag. Dessutom har vi en fantastisk bra juniorverksamhet som vi har kunnat plocka spelare ifrån. Killar som har kommit upp och gjort det väldigt bra. Över tid blir det tufft för dom här killarna att spela i det tempot och den intensiteten som är i SHL om man inte är van med det eller har kunnat träna sig till det.

Går HV 71 längre än till kvartsfinal den här säsongen?
– Ja!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL