EN VIKTIG KUGGE. Max Pacioretty har all anledning att jubla över Carey Prices återkomst efter skadehelvetet i fjol.
Nyheter

Målvaktsstjärnan håller Lundqvist borta från tronen: ”Gillar att spela mot oss”

ANNONS

Carey Price var NHL:s bästa målvakt i fjol. Nu verkar han ha siktat in sig på att vara det den här säsongen också. I natt vann han målvaktsduellen med Henrik Lundqvist på knockout genom att nolla New York Rangers.
– Av någon anledning gillar han att spela mot oss, säger Lundqvist om sin konkurrent efter 0-3-förlusten mot Montréal Canadiens i natt.

Carey Price har fortsatt på samma briljanta bana som förra säsongen. I natt ledde han Montréal Canadiens till sin femte raka seger när New York Rangers besegrades med 3-0 hemma i Bell Centre.

Fjolårets Vezina och Hart Trophy-vinnare stoppade 25 skott och han inlett säsongen med fem insläppta mål på sina fyra första matcher. Han visade dessutom ännu en gång hur mycket han trivs mot New York Rangers – ett lag han har nollat fem av de sju senaste gångerna de har mötts. Det är ett facit som till och med Henrik Lundqvist lyfter på hatten åt.
– Jag visste att jag inte kunde släppa till alltför många mål om vi skulle ha en chans att vinna här, säger Lundqvist till nhl.com.
– Jag har tappat räkningen på hur många gånger de har nollat oss i den här arenan. Det är en kombination av hur de spelar som lag, men givetvis också hur Price spelar. Av någon anledning gillar han att spela mot oss. Man måste ge honom massor med cred för sättet som han har varit konsekvent bra mot oss, speciellt då i den här arenan.

Montréal har inlett säsongen med fem raka segrar och därigenom satt ett nytt rekord. Klubben har öppnat en säsong med fyra raka vinster vid tre tillfällen tidigare, men aldrig fem. När man vunnit fyra raka har det alltid slutat med att klubben även tagit hem Stanley Cup.

Henrik Lundqvist stoppade 29 av 31 skott i nattens match. Tomas Fleischmann och Dale Weise överlistade svensken innan Tomas Plekanec sköt det sista målet i tom kasse.

Montréal – N Y Rangers 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Montréal:
Tomas Fleischmann (2), Dale Weise (1), Tomas Plekanec (4).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 april
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games