Marcus Nilsson.
Nyheter

15 mål på tre matcher – nu lyfter Bik Karlskoga i tabellen

Efter en knackig säsongsinledning har Bik Karlskoga fått upp farten. Borta mot hemmastarka Asplöven tog de på tisdagskvällen sin tredje raka seger – och för tredje gången i rad var det också efter att ha skjutit fem mål på motståndarna.

Och det var i första perioden de flesta målen föll. Jonas Berglund gav Asplöven ledningen innan Gustaf Thorell, Adam Estoclet och Carl Persson med tre raka mål vände till 1–3 i bortalagets favör. Simon Olsson reducerade därefter till 2–3 – innan Fredrik Höggren med 20 sekunder kvar av första (!) perioden ordnade 2–4 för Bik Karlskoga.

I andra perioden satte Jonas Berglund sedan sitt andra mål för kvällen när han reducerade till 3–4 och kort därefter var det dags för Sebastian Dyk att kvittera till 4–4. Men det var Bik Karlskoga som skulle dra det längsta strået i målfesten – även fast det dröjde tills matchens slutskede innan avgörandet satt. Med 18.07 på klockan i tredje perioden gav Marcus Nilsson återigen ledningen till bortalaget, en ledning som de lyckades förvalta matchen ut.

I och med segern lyfter Bik Karlskoga från tionde till sjätte plats i den jämna allsvenska tabellen. På 15 spelade matcher har de totalt gjort 54 mål, vilket är flest i serien. Å andra sidan har laget också släppt in flest – 51 stycken.