• Publicerat 25 oktober, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Knäskadan stoppar lagkaptenen

Brynäs är två segrar från sin första SM-final på 13 år. Då kommer beskedet att lagkaptenen Andreas Dackell tvingas lägga av.
– Mitt knä håller inte, säger veteranen i ett pressmeddelande från Brynäs.

Det är över 20 år sedan Andreas Dackell debuterade för Brynäs i elitserien. Sedan dess har han spelat över 500 elitseriematcher för klubben samt drygt 600 NHL-matcher för Ottawa Senators och Montréal Canadiens. 39 år gammal tvingas han nu ge upp spelarkarriären – mitt under brinnande slutspel.

Veteranforwarden missade 39 matcher under grundserien på grund av en knäskada. Han har försökt ta nya tag i slutspelet, men under lördagen offentliggjorde han beslutet att han nu ger upp karriären.
– Det är klart att jag hade velat vara med under hela slutspelet, och det är klart att det är ett tufft beslut, säger Andreas Dackell i ett pressmeddelande från Brynäs.
– Men, mitt knä håller inte. Fast jag spelar med bedövat knä så har jag fruktansvärt ont, och det fungerar helt enkelt inte att spela match längre.

”Vi har försökt allt”
– Ända sedan skadan i höstas har jag försökt allt, så jag har verkligen gett det en chans, och det är jag glad för idag. Läkarna och Brynäs massör Glenn Hellström har hjälpt mig otroligt mycket. Jag har provat allt. Jag har spelat med olika typer av skydd, och jag har spelat med bedövat knä. Men, nu fungerar ingenting längre. Smärtan är för stor, säger Andreas Dackell.
– Jag kände redan i sista kvartsfinalen mot Frölunda att det var en annan smärta än tidigare, och när inte ens bedövningen räcker längre då går det inte, fortsätter Dackell. Under match, och på träning i max-situationerna så har jag oerhört ont.

Under resten av slutspelet kommer Andreas Dackell att finnas med i Brynäs bås som ett stöd för sina lagkamrater.
– Jag ska finnas med runt laget, som ett stöd för killarna, även om jag inte kan vara med ute på isen, säger han.

Vad som händer i framtiden återstår att se. Brynäs sportchef Michael Sundlöv säger att han gärna ser att Dackell fortsätter i klubben.
– Det här kan vara början på något nytt. Förhoppningsvis får vi i Brynäs IF ta del av hans kunskap och stora erfarenhet i många år framöver.

Text: Uffe Bodin