FÖRLUST – IGEN. Carl Hagelin sköt sitt första mål i Anaheims tröja, men gick ändå förlorande ur mötet med Vern Fiddlers Dallas.
Nyheter

Anaheim gjorde äntligen mål – och tappade tremålsledning: ”Hittar sätt att förlora”

Anaheim Ducks fick äntligen hål på en motståndare – och gick fram till en 3-0-ledning i första perioden av bortamötet med Dallas Stars. Trots det blev det förlust med 3-4 efter en smärre kollaps i andra perioden.
– Vi hittar sätt att förlora, suckar coachen Bruce Boudreau.

Bara sex gjorda mål och en seger på åtta matcher. Och till råga på allt en blindtarmsinfektion på förstacentern och kaptenen Ryan Getzlaf som tvingade honom att lämna lagets bortaturné och bege sig hem till Kalifornien för en operation. Inte undra på att Anaheim Ducks är ett lag utan vare sig självförtroende eller framtidstro.

I natt lyckades det topptippade laget med bedriften att äntligen göra mål, men samtidigt förlora en match som man tycktes ha punkterat i första perioden. Laget gick nämligen fram till 3-0 i första perioden av bortamötet med Dallas Stars efter att Carl Hagelin gjort sitt första mål för nya klubben och Jakob Silfverberg noterats för en assist, hans första poäng på nio matcher den här säsongen.

I andra perioden förändrades emellertid allt. Dallas vann skottstatistiken med 17-2 och fick hål på Frederik Andersen tre gånger om. 3-0 blev 3-3 efter att bland annat John Klingberg gjort mål. I den tredje perioden avgjorde sedan fransosen Antoine Roussel drabbningen med sitt 4-3-mål och skickade Ducks till sin åttonde förlust på de nio inledande matcherna.
– I dag var första dagen då vi hittade ett sätt att förlora. Vi ledde matchen medan vi i de andra matcherna har varit på efterkälken, men funnit sätt att förlora. Jag vet inte om det hände oss i fjol, säger coachen Bruce Boudreau till nhl.com.

Vad gäller Getzlaf så hade han gått omkring med smärtor i magtrakten under flera veckors tid. Till slut tyckte klubbföreträdare att han var tvungen att operera sig. Nu väntar fyra till tolv dagars vila beroende på hur lång tid det tar för 30-åringen att läka.

I Dallas var Patrik Nemeth återigen petad efter att ha gjort säsongsdebut i mötet med Florida Panthers senast. John Klingberg hade mest speltid i hemmalaget med sina 24.55 och fjolårets poängkung i NHL, Jamie Benn, är återigen etta i poängligan efter att ha spelat fram till tre av Dallas mål i matchen.

Hampus Lindholm hade mest speltid i Anaheim med sina 22.17.

Dallas – Anaheim 4-3 (0-3, 3-0, 1-0)