Erik Lektorp, tränare för SDE.
SDHL 1

Nytt bakslag för jumbon – har 0-28 på fyra senaste matcherna

ANNONS

I kväll spelades sista fyra matcherna i Riksserien innan landslagsuppehållet. Det blev vinster för Brynäs, Linköping, Leksand och Djurgården.

I Gävle möttes Brynäs och SDE Hockey. Hemmalaget, med Sara Grahn i målet, vann med 3-0. Målskyttar för Brynäs var Tilda Svensson, Angelica Östlund och Josefine Holmgren. Förlusten för SDE Hockey betyder att man på fyra senaste matcherna har en målskillnad på 0-28 och ligger sist i serien med endast fyra inspelade poäng av 42 möjliga.

Sara Grahn.

– Jag tycker att vi är bättre ikväll, men kommer inte till rena avslut, tyvärr. Vi skapar lägen men antingen är det stolpen som tar den eller så tar det på någon spelare. Dessutom har Brynäs (Sara) Grahn i målet. Vi är för omständliga, säger SDE Hockeys tränare Erik Lektorp till hockeysverige och fortsätter med att försöka svara på frågan hur man ska stoppa blödningen bakåt och börja göra mål framåt.
– Framför allt är 21 av målen vi släppt in senaste fyra matcherna från dom två matcherna mot Luleå. Idag blir det 3-0… Det är ingen jätteblödning. Men framför allt är det matcherna mot Luleå som gör att vår målstatistik ser åt helvete ut.
– Det är absolut inte okej att förlora med elva eller tio noll, absolut inte, men det var allmän kollaps i båda matcherna mot Luleå.

Hur ska ni få fart på målskyttet framåt?
– Där har det varit okej, men som jag sa tidigare så skapar vi mycket men kommer inte till dom klara lägena. När vi väl får lägena väljer vi ofta att göra det här lilla extra. Vi måste träna på att komma till bättre avslut och framförallt att använda lägena som vi skapar. Vi måste spela rakare och enklare, så är det, avslutar Lektorp.

LHC:s STJÄRNKEEPER HÖLL NOLLAN

Linköping vann mot AIK i Stångebro Ishall med 2-0 efter storspel av båda målvakterna, Florence Schelling i Linköping och Minatsu Murase i AIK. Målskyttar för LHC: Shannon Stewart och Denise Altmann.

I två perioder var matchen i Sundsvall mellan hemmalaget och Leksand tät. Ida Nikula gav Leksand ledningen i första perioden, men bara drygt sex minuter senare kvitterade Tegan Schroeder. Men i tredje perioden sprang Leksand ifrån. Iveta Koka svarade för 1-2, Hanna Sköld 1-3 (hennes tionde mål för övrigt) och 1-4 Liga Miljone. Melissa Waldi reducerade visserligen till 2-4 och Lina Holm till 3-4 i slutet av matchen, men närmare än så kom aldrig hemmalaget. Kajsa Armborg gör dessutom 3-5 med bara sex sekunder kvar av matchen då Sundsvalls Danielle Stone satt utvisad.

Hanna Olsson.

Kvällens fjärde match var nykomlingsmötet mellan HV 71 och Djurgården. Trots att HV 71 tidigt i matchen tog ledningen med 1-0 genom Sanna Ågestedt vände stockholmskorna matchen och vann med 4-2. Målskyttar för Djurgården var Solveig Neunzert, Hanna Olsson (2), Andrea Dalen.

Andrea Dalen gjorde dessutom en assist och toppar nu poängligan på 33 poäng. Tvåa ligger Emma Nordin med 28 poäng och trea Michelle Karvinen på samma poäng.

Kvällens seger för Djurgården innebär att nykomlingen återtar ledningen i Riksserien före Linköping och Luleå. I botten hittar vi SDE Hockey med fyra poäng och på nionde plats ligger Sundsvall med nio poäng. Sedan är det ett stort hopp till åttan Brynäs som har 16 poäng.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL