• Publicerat 30 oktober, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 1 Kommentar
0-3 BLEV 4-3. Skellefteå svarade för en imponerande vändning i Malmö.Foto: Bildbyrån/Avdo Bilkanovic

Underläge 0-3 tidigt i tredje perioden. Då fick Jimmie Ericsson ett skott på handen som styrdes i mål. Det blev början på en osannolik vändning där Skellefteå tog en 4-3-seger i bortamötet med Malmö.
– Vi hittade en väg att vinna, säger Skellefteåkaptenen till C More.

Han hade varit borta i sex matcher på grund av avstängningen han fick för huvudtacklingen på Linköpings Garret Roe. Jimmie Ericssons comeback såg till en början ut att bli misslyckad. Skellefteå fick inte alls spelet att stämma och var på väg mot en förlust när det – bokstavligt talat – vände på en hand.

Ericsson fick liv i matchen när han styrde in Patrik Zackrissons skott till en 1-3-reducering.
– Jag såg inte pucken, men jag kände det. Det var inte meningen, men jag får pucken rakt på handen. Alla räknas, säger han till C More.

Av bara farten kom 2-3 (Zackrisson), 3-3 (Niclas Burström) och slutligen också 4-3 (Andrew Calof). Patrik Zackrisson var involverad i alla fyra och klättrade upp till fjärde plats i SHL:s poängliga.
– Vi hittade en väg att vinna, den vägen var att tre av våra fyra mål var likadana. Skönt att coachernas direktiv bar frukt, säger Jimmie Ericsson.
– Direkt från start i tredje skapar vi många heta chanser. 3-1 kommer ganska snabbt och vi får luft under vingarna. Efter det tuggade vi på.

Själv tyckte han att comeback kändes ringrostig.
– Jag kände mig enormt otajmad och rent ut sagt usel i första perioden, men det blev bättre och bättre.

 

Malmö fick mål från Peter Mueller, Henrik Hetta och Jens Olsson. I morgon möts lagen igen. Då i Skellefteå.