Patric Hörnqvist.
Pittsburgh

VIDEO: Här lossnar det äntligen för Hörnqvist

ANNONS

Nio matcher och 22 skott utan ett enda mål. Patric Hörnqvist har haft en lika frustrerande säsongsinledning som många andra av Pittsburgh Penguins stjärnor. Men i natt lyckades svensken spräcka sin måltorka när Buffalo Sabres besegrades på bortais.

Sidney Crosby har haft det tufft och Phil Kessel har inte riktigt acklimatisera sig till sin nya omgivning. Därför har Pittsburgh Penguins offensiv varit oväntat livlös under säsongens tio första matcher.

I natt lyckades dock storstjärnorna komma i gång i Penguins hemmamöte med Buffalo Sabres. Det gällde inte minst Crosby, som efter att bara ha gjort poäng i en av de inledande nio matcherna stod för två assist i upptakten av matchen. Först låg han bakom Pascal Dupuis första mål för säsongen, blott 56 sekunder efter nedsläpp. Det var Dupuis första mål på nästan ett helt år efter att ha drabbats av en blodpropp som hållit honom borta från spel under stora delar av det gångna året.

Drygt sju minuter in i samma perioden hittade Crosby Patric Hörnqvist i slottet och fick se sin svenske kedjekamrat direktskjuta säsongens första mål i sin tionde match.

Hörnqvist sköt 25 mål på 64 matcher förra säsongen i Crosbys sällskap. Efter att ha inlett årets säsong på Malkins högerkant är han nu tillbaka tillsammans med Crosby efter att coachen Mike Johnston skrotat experimentet med att spela Crosby och Kessel ihop.

Trots den tidiga 2-0-ledningen fick Penguins sig en tuff resa mot segern. Buffalo, coachade av tidigare Penguins-coachen Dan Bylsma, kom tillbaka och kvitterade matchen i första perioden. Gästerna sköt inte mindre än 53 skott mot Jeff Zatkoff i målet, men fick bara utdelning tre gånger och förlorade i slutändan på grund av Jevgenij Malkins segermål i powerplay i den andra perioden. Ett mål där Hörnqvist stod för förarbetet och plockade upp sin andra poäng i matchen och tredje totalt den här säsongen.

Penguins har nu vunnit sex av sina sju senaste matcher efter att ha inlett säsongen med tre raka förluster. Sabres har bara tre segrar på de tio första matcherna.

Pittsburgh – Buffalo 4-3 (2-2, 2-0, 0-1)
Pittsburgh:
Pascal Dupuis (1), Patric Hörnqvist (1), Ben Lovejoy (1), Jevgenij Malkin (4) (Hörnqvist).
Buffalo: Jamie McGinn (2), Nicolas Deslauriers (2), Matt Moulson (3).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 maj
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL