SUCCÈN FORTSÄTTER. Niklas Hansson har haft en strålande säsongsstart för HV71. På lördagen blev han matchvinnare i Smålandsderbyt mot Växjö.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Han kom till HV71 från Rögle inför säsongen – och har gjort omedelbar succé. I lördagens Smålandsderby mot Växjö var det dags igen när Niklas Hansson gjorde ett spelmål och därefter avgjorde till HV71:s fördel i straffläggningen.
– Puckarna studsar med mig nu och det känns bra. Extra skönt att kunna vinna i dag, säger 20-åringen till CMore.

I säsongens första Smålandsderby i mitten av september vann HV71 mot Växjö med 4–2. När det var dags för lagen att mötas igen på lördagskvällen skulle det komma att bli en mer målsnål match – men återigen med HV71 som segrare i slutändan.

Det dröjde dock inte länge innan målprotokollet öppnades, då Växjös Alexander Johansson 6.37 in på första perioden gjorde mål i numerärt underläge inför ett fullsatt Vida Arena. Men glädjen blev kortvarig, för drygt sex minuter senare kvitterade HV71. Niklas Hansson nöp till med ett dragskott från blålinjen – och en skymd Cristopher Nihlstorp fick inte tag på pucken.
– Grymt bra att ha han där framför, säger målskytten Niklas Hansson till CMore på tal om Mattias Tedenby som stångades framför kassen.

”SA ATT JAG VAR SUGEN”

Med två storspelande målvakter i nämnde Christopher Nihlstorp (räddade 30 av 31 skott) och HV71:s dito Fredrik Petterson-Wentzel (26/27 skott) blev det inte fler mål varken under ordinarie speltid eller under förlängningen. En rafflande straffläggning fick avgöra – och där var det succébacken Niklas Hansson som iklädde sig hjälterollen när han lurade bort Växjö-keepern Nihlstorp med en lite speciell straffvariant.
– Jag hade väl en variant och sa att jag var sugen så då funkade det, säger Hansson till CMore.

Succén bara fortsätter, och Hansson är redan på god väg mot fjolårets poängskörd. Då producerade backen 21 poäng för Rögle i HockeyAllsvenskan – efter den här säsongens 15 SHL-matcher är han redan uppe i 13 poäng (4+9) för HV71.
– Jag försöker jobba hårt hela tiden och utvecklas varje dag, sedan har man ju fantastiska lagkamrater att spela med som gör det enkelt för mig, säger Niklas Hansson.