Daniel Zaar i Luleåtröjan.
Nyheter

Lämnade Luleå för Nordamerika – i natt sköt han sina två första AHL-mål

För två säsonger sedan gjorde Daniel Zaar 36 poäng för Rögle i HockeyAllsvenskan. Därefter blev det en SHL-säsong i Luleå, där poängsuccén fortsatte med 27 poäng på 55 matcher. Nu gör han sin första säsong i Nordamerika – och i sin andra AHL-match för Columbus Blue Jackets farmarlag, Lake Erie Monsters, sköt Zaar i natt två mål.

Först öppnade den 21-årige forwarden målskyttet 1.32 in på första perioden hemma mot Charlotte Checkers. I den svängiga matchen sköt han sedan 4–3 till hemmalaget i powerplay i inledningen av tredje perioden.

Matchen slutade 5–5 och fick efter en mållös förlängning avgöras via straffar. Daniel Zaar var en av tre som fick chansen i Lake Erie – men missade sin straff. I stället kunde gästerna knipa segern sedan fjolårets SHL-poängkung Derek Ryan blivit ende målskytt i straffläggningen. Ryan gjorde även ett mål under ordinarie speltid och amerikanen har så här långt gjort åtta poäng (6+2) på tio spelade AHL-matcher.

*****

För andra matchen i rad blev Anton Blidh i natt målskytt för Providence Bruins. Blidh gav sitt lag ledningen mot Hartford Wolf Pack när han med sitt tredje mål för säsongen hittade rätt bakom svenske målvakten Magnus Hellberg i första perioden. Men det var Hellberg och Hartford som såg till att vinna matchen som slutade 2–1 efter förlängning. Hellberg stoppade 17 av 18 skott.

*****

Även Max Görtz gjorde ett mål i nattens AHL. Görtz sköt sitt första mål för säsongen, och sin andra AHL-poäng, när Milwaukee Admirals föll med 2–3 mot Iowa Wild.  I samma match noterades Viktor Arvidsson för en assist i Milwaukee samtidigt som Gustav Olofsson hade en målgivande passning för Iowa.

*****

I matchen mellan San Diego Gulls och Stockton Heat blev det två svenska målskyttar. Oliver Kylington satte en puck för Stockton innan Max Friberg sköt det avgörande 3–2-målet för San Diego i numerärt underläge. Den sistnämnde, som gjorde mål för andra matchen i rad, belönades även med priset som matchens bästa spelare.