SKA TITTA NÄRMARE PÅ LILLEBROR NYLANDER. Rikard Grönborg har ändrat på sin rutt genom Nordamerika för att se Alexander Nylander.
Nyheter

Grönborg bokar om sin resa – för att se lillebror Nylander: ”Fått bra indikationer”

ANNONS

William Nylander förväntas bli ett av toppnamnen i Sveriges JVM-trupp. Och kanske kan han få sällskap av lillebror Alexander. Efter Nylander den yngres starka inledning av säsongen vill förbundskapten Rikard Grönborg ta sig en titt på 17-åringen när han beger sig till Nordamerika nästa vecka.
– Jag har fått bra rapporter från scouterna där borta, säger Grönborg till hockeysverige.se.

Först helgens genrep inför JVM i Finland och därefter en intensiv scoutturné i Nordamerika nästa vecka. Det är bråda dagar för Juniorkronornas förbundskapten Rikard Grönborg.

Under scoutresan i USA och Kanada ska Grönborg titta närmare på en hel del NHL-svenskar inför World Cup nästa höst, men han hinner också kika närmare på några av de juniorer som spelar college- och juniorhockey i Nordamerika. På förhand var det tänkt att det skulle bli fyra spelare – Rasmus Andersson (Barrie, OHL), William Lagesson (UMass Amherst, NCAA), Fredrik Olofsson (Nebraska-Omaha, NCAA) och Jakob Forsbacka Karlsson (Boston University, NCAA) – men nu ser det ut att bli minst en till.

För precis som så många andra har Rikard Grönborg fastnat för Alexander Nylanders spel i Mississauga Steelheads i OHL. 17-åringen har inlett säsongen med 21 poäng på 16 matcher och tillhör de främsta poängplockarna i hela ligan.

”ALEX ÄR MER AV EN FRAMSPELARE, WILLIAM EN FINSIHER”

– Jag har bokat om min resa och kommer att spendera några dagar i Toronto. Jag hoppas kunna få chansen att se och träffa Alex där. Han har haft en bra kurva i OHL och var riktigt bra i Ivan Hlinka-turneringen, säger Grönborg till hockeysverige.se.
– Jag har fått bra indikationer och rapporter från scouterna där borta och vill se var han är någonstans.

Alexander Nylander jämförs ofta med storebror William Nylander. Rikard Grönborg ser både likheter och olikheter mellan de två.
– Det har den offensiva styrkan båda två. Sedan tycker jag kanske att Alex är mer av en framspelare och William mer av en finisher, säger Grönborg.
– Båda är rightskyttar med samma size, men har lite olika personlighet. Jag har inte haft Alex utan är lite nyfiken och vill träffa honom för att ta reda på mer hur han är som person samtidigt som det blir intressant att se hur långt han har kommit i sin utveckling och hur man kan använda honom.

Att Alexander Nylander är 17 år och två år yngre än de flesta andra som slåss om en plats i JVM-truppen ser inte Grönborg som något hinder.
– Det gäller för oss att se om han kan passa in i laget, vilka minuter han kan få. Han är en offensiv spelare som vi kommer att jämföra med andra offensiva spelare som aspirerar på de platserna. De senaste två åren har vi haft spelare som har varit två år yngre, Jens Lööke i fjol och Anton Karlsson för två år sedan, men då har det varit andra spelartyper än det som Alex representerar.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch