• Publicerat 11 november, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jennifer Wakefield.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

I våras var hon med om att leda Linköping till sitt andra raka SM-guld. Nu står det klart att den kanadensiska landslagsstjärnan Jennifer Wakefield återvänder till klubben. I dag meddelade LHC att hon spelar i laget resten av säsongen.

Wakefield inledde säsongen med Borås herrlag i division 2, men när det kanadensiska ishockeyförbundet inte var nöjda med den istid hon fick i laget bröt parterna sitt samarbete. Då hade Wakefield noterats för en assist på sex matcher.

26-åringen gjorde sina första framträdanden i Riksserien för dåvarande Munksund/Skuthamn (nu Luleå) i slutspelet 2014. Då blev det fyra mål och totalt sju poäng på fyra matcher. I fjol slutade hon på delad fjärdeplats i Riksseriens målliga. För trots att hon bara spelade 15 matcher i grundserien fick Wakefield ihop 18 mål och 22 poäng. I slutspelet blev det ytterligare nio poäng (3+6) på fem matcher.

Kanadensiskan har även en hel del tunga meriter internationellt. Hon var med i det landslag som tog VM-silver i Malmö i våras och vann året dessförinnan OS-guld i Sotji.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *