Christian Söderström.
Västerås IK

Pinsamt, Leksand – utspelade av tabelljumbon

Leksand fortsätter att bland och ge hej vilt i årets Hockeyallsvenska. I dag bjöd man på nästa plump i protokollet när man förlorade borta mot tabelljumbon Sundsvall med 4-2. Det var inte heller nog med att man förlorade, man var också utspelade under stora delar av matchen.

Stor segerorganisatör för Sundsvall var forwardsveteranen Christian Söderström. 35-åringen, som svarat för en stark säsongsöppning, sköt två av hemmalagets mål och såg därmed till att sänka gästerna från Dalarna.

Leksand hade ledningen efter den första perioden, men förlorade sedan skotten med 27-12 och tappade till en tvåmålsförlust under de avslutande två perioderna. Därmed har man nu också bara en poäng upp på Sundsvall närmast under kvalstrecket, efter att medelpadingarna passerat rivalen Timrå efter dagens seger.

*****

Timrå är alltså ny allsvensk jumbo efter att man fallit med 3-1 borta mot Vita Hästen i dag. Detta trots att man vann skotten med hela 32-15. Hemmamålvakten Axel Brage var skillnaden mellan lagen med sina 31 räddningar.

Mora är också på allvar inblandat i bottenstriden och förlorade i dag efter övertid hemma mot Asplöven. Precis som Johan Porsberger i Leksand nätade förra leksingen Lars Bryggman i sin debut för sitt nya lag. Den storväxta forwarden sköt första målet för Haparanda-laget, men hamnade i skuggan av tvåmålsskytten Sebastian Dyk, som också satte avgörandet på övertid.

Västerås återtog andraplatsen i Hockeyallsvenskan efter att man hemmabesegrat nykomlingen Pantern med 3-2 i dag. Segern satt dock riktigt hårt åt och avgörandet kom inte förrän det var drygt tre minuter kvar av den tredje perioden genom Linus Svedlund.