NÄSBLOD. Daniel Sedin får näsan ompysslad efter Brendan Gallaghers höga klubba.
Vancouver

Det hade kunnat bli en hjältesaga om hur Daniel Sedin blödande lämnade isen för att sedan komma tillbaka och iklä sig hjälterollen. Men Montréal Canadiens hade andra planer – och vände 0-3 till 4-3 i hemmamötet med Vancouver Canucks.
– Det här var en karaktärsseger, säger Canadiens coach Michel Therrien efter övertidsvinsten.

Det var sent i den första perioden som det small. En intet ont anande Daniel Sedin fick Montréalforwarden Brendan Gallaghers höga klubba rakt i ansiktet och föll till isen med blodet droppande från näsan.

Blodet slutade snart att rinna och Sedin missade i slutändan inte ett enda byte. I stället klev han in och sköt Vancouver Canucks 3-0-mål tidigt i den andra perioden. Ett mål som såg ut att förgöra Montréals chanser att ta sig tillbaka in i matchen.

Men icke.

Lars Eller spräckte Jacob Markströms nolla med ett ett mål i numerärt underläge halvvägs in i matchen och efter det började det rinna på. Bara någon minut senare hade Max Pacioretty svarat för ännu en reducering och i den tredje perioden orkade inte Canucks hålla emot. Tomas Fleischmann kvitterade och skickade matchen till en förlängning. Väl där fullbordade David Desharnais vändningen med det matchvinnande målet efter förarbete av P.K. Subban.
– Vi kände oss rätt självsäkra på vårt spel i kväll, säger Fleischmann till nhl.com efter att ha svarat för ett mål och en assist i sin 600:e NHL-match.
– De sista två perioderna jobbade vi rätt hårt och sköt många skott. Vi trodde vi skulle kvittera tidigare, men nu kom det med tre minuter kvar att spela. Skönt att det gick vägen.

Jacob Markström stoppade 32 av 36 skott i sin andra start i NHL för säsongen. Utöver Daniel Sedins mål hade Henrik Sedin och Alexander Edler varsin assistpoäng.

Montréal – Vancouver 4-3 (0-2, 2-1, 1-0, 1-0)