• Publicerat 18 november, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 2 Kommentarer
FÖRLUST I DEBUTEN. Robin Kovács lämnade isen som förlorare i debuten för Rögle.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

En debut för sin nya klubb – på hemmaplan. Robin Kovács höll på att kliva in i fel omklädningsrum när han anlände till Hovet. På isen blev det också fel. Förlust med 1-5 mot Djurgården sved i skinnet på AIK:aren.
– Surt att förlora, men jag tycker att det var en godkänd match från min sida, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Robin Kovács har haft en fin höst för AIK i Hockeyallsvenskan. Efter nio mål på 19 matcher för topplaget kallades han härom dagen upp till SHL av Rögle. Debuten för ängelholmsklubben, som han sajnade med inför säsongen, skedde lämpligt nog på Hovet där han gjort merparten av sina mål den här säsongen.
– Det var konstigt att komma till hallen och allt var tvärtom, att få vara i ett bortalag. Lite annorlunda var det, men det gällde att tänka positivt, säger Kovács till hockeysverige.se och erkänner att han höll på att gå till AIK:s omklädningsrum inför matchen.
– Jag pratade i telefon när jag klev in här och tänkte mig inte för, så jag höll faktiskt på att göra det. Det var nära.

Den nyblivne 19-åringen kunde dock ha fått en roligare första match för Rögle. Trots att gästerna gjorde matchens första mål blev det stryk med 1-5 efter Djurgården dragit ifrån i andra perioden och kontrat sönder motståndarna.
– Jag tycker att de var lite hetare än oss. Vi visste att de skulle komma ut hårt och att de forecheckar hårt och står upp med sina backar. Vi inleder bra, men sedan gick det inte lika bra, säger Kovács.

SHL-debuten gjorde han som 16-åring i AIK:s tröja för drygt två år sedan, så någon debut handlade det inte om ur det hänseendet. Kovács tyckte trots förlusten att han skötte sig bra.

OM SHL-CHANSEN: ”DET VAR INTE OVÄNTAT”

– Jag spelade bra och det var en godkänd match från min sida, men jag fick väl inte lika mycket målchanser som jag är van vid i Hockeyallsvenskan. Det är lite mer fart och sådant här, men jag tror att jag kommer att komma in bra i det här, säger forwarden.
– Det är mer fartfylld hockey här och spelarna är lite smartare och lite bättre. Självklart är det lite svårare och man får inte lika mycket yta.

Hur länge har det varit på gång att du skulle få komma upp och spela med Rögle?
– Jag fick reda på det ungefär tre dagar innan jag åkte ned. Det var inte oväntat, jag har spelat bra både i landslaget och i AIK på sistone, så det har känts bra.

Tror du att det här ökar dina chanser att komma med till JVM?
– Det tror jag absolut. Det är bra att jag får testa på en högre nivå. JVM är på en högre nivå än Hockeyallsvenskan så jag tror att det är bra för min del att testa på det här.

Kovács draftades av New York Rangers i tredje rundan i somras. I kväll hade han deras ögon på sig då den tidigare storspelaren Adam Graves, Stanley Cup-mästare 1994, fanns på Hovet för att följa talangen.

Djurgården fick två mål från Tomi Sallinens klubba medan Robin Alvarez, Emil Lundberg och Lukas Vejdemo bidrog med varsitt. Jordan Smotherman sköt Rögles tröstmål.