Andrea Dalen.
SDHL 1

Importerna fortsätter dominera i Riksserien

Det fortsätter vara importerna som snor rubrikerna i Riksserien. I helgen bjöd bland annat den norska målsprutan Andrea Dalen på fyra nya mål för sitt Djurgården.

Det är tre importer som dominerar Riksserien just nu. Jennifer Wakefield från Linköping som på sina fem matcher svarat för elva mål och totalt 14 poäng, Djurgårdens Andrea Dalen som toppar poängligan med 26 gjorda mål och totalt 39 poäng på 18 matcher, samt Linköpings målvakt, Florence Schelling, som toppar målvaktsligan med den fina räddningsprocenten 94.42.

Andrea Dalen svarade för fyra mål när hennes Djurgården besegrade SDE Hockey med 5-0. Ida Press gjorde Djurgårdens femte mål och Lovisa Berndtsson vaktade målet och höll nollan. Djurgården vann även söndagens bortamatch mot Leksand. Alexandra Palm gav bortalaget ledningen. Ilze Bicevska kvitterade, men Hanna Olsson gjorde sitt elfte mål för säsongen i tredje perioden. Målet kom att betyda 2-1 för Djurgården vilket också blev slutresultatet. Hanna Olsson passade även på att missa en straff.
– Vi studsade tillbaka bra denna helg, säger Djurgårdens tränare Jared Cipparone till riksserien.se och tillägger:
– Leksand är ett väldigt bra lag, men idag kände jag att vi var bättre större delen av matchen.

BB150311JL008

Jennifer Wakefield.

Linköping vann dubbelmötet med Luleå uppe i Norrbotten. Lördagens match vanns med 6-4 efter att Jennifer Wakefield svarat för ett mål och en assist. Shannon Stewart och Denise Altman gjorde två mål var. Christa Alanko gjorde tre av Luleås mål. Returen vann Linköping med 2-1 efter straffar. Jennifer Wakefield satte den avgörande straffen bakom Maria Omberg. Publiksiffran i lördagens match var mycket fina 749 betalande.
– Kedjan Haug Hansen, Rygberg och Altmann, samt backarna Holmbom och Morset ger vi lite extra beröm till, hela femman var bra, sa Linköpings tränare Peter Frantz till riksserien.se efter första matchen. Frantz var även nöjd efter söndagens match.
– Det är klart att ta fem av sex poäng på bortaplan är väldigt skönt. Det ger bra råg i ryggen inför framtiden.

Luleås tränare, Fredrik Glader, var inte lika nöjd med sitt lags insats.
– Linköpings målvakt räddar dem idag (söndag) samtidigt som vi inte tar vara på chanserna vi får. Sett över klara målchanser ska vi ha avgjort denna match i andra perioden, men tillägger också:
– Vi är nöjda med prestationen och sättet vi genomför matchen idag, det bygger styrkan i laget för framtiden.Fanny Rask

Helgens andra dubbelmöte spelades i Fjällrävens Center mellan Modo och HV 71. Första mötet vann bortalaget med 2-1 efter förlängning. Sandra Hedberg och Emma Stauber gjorde HV 71:s mål medan Moa Wernblom svarade för Modos mål. Även returen vanns av HV 71 med 2-1, men nu efter ordinarie tid. Celine Tedenby gav Modo ledningen men mål av Sandra Hedberg och Fanny Rask gjorde att småländskorna till slut vann matchen. Modos målvakt Sarah Berglind räddade 73 skott i matcherna.

Sundsvall tog i fredags emot Brynäs på hemmais och det var bortalaget som gick segrande ur matchen med 3-1. Maja Wessling, Jessica Adolfsson och Linn Peterson gjorde Brynäs mål medan Danielle Stone gjorde Sundsvalls mål.

Leksand tog en viktig seger mot AIK under lördagen. Leksand gick ifrån till 3-0 och 4-1. Det såg också ut en behaglig resa för kullorna, men med dryga tio minuter kvar av matchen stod det 4-3. Närmare än så kom dock aldrig AIK. Felicia Karlsson gjorde två av Leksands mål.
– Vi spelar ganska kontrollerat i två perioder och i tredje blir det mer kamp samtidigt som vi slappnar av lite vid 4-1, sa Leksandstränare Christer Sjöberg efter matchen.

AIK kom tillbaka bra under söndagen när man besegrade SDE Hockey med 2-1 i Enebybergs Ishall. Amanda Helgöstam gav SDE ledningen men AIK vände och vann efter mål av Line Bialik Öien och Lisa Johansson.

Linköping toppar Riksserien före Djurgården och Luleå. I botten ligger fortfarande Sundsvall och SDE Hockey. Utvisningsligan i Riksserien toppas av Lisa Johansson AIK med 41 minuter. Tvåa är Sundsvalls Danielle Stone med 32 minuter och trea ligger SDE Hockeys Johanna Lagus med 30 minuter.