Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #8

ANNONS

En ny vecka har passerat, och det har återigen blivit dags att utse de hetaste spelarna och blicka tillbaka på de mest omtala händelserna i SHL.

Lars Johansson, Frölunda
Elva starter, elva segrar. Lars Johansson har byggt vidare på sitt makalösa spel i vårens slutspel, och vet fortfarande inte hur det känns att förlora när han startat i årets SHL. Johan Gustafsson hämtades hem som förväntad förstemålvakt, men just nu är det fördel Johansson.

Craig Schira, Luleå
Craig Schira har inte direkt gjort succé, för att uttrycka det milt, i Luleå den här säsongen. Men i segermatchen mot Brynäs tog han vara på två av Lucas Wallmarks delikata passningar, och blev en av de stora segerorganisatörerna i 5-4-segern.

Oscar Fantenberg, Frölunda
Till slut har Oscar Fantenberg hittat tillbaka till det spel som gjorde honom till Tre Kronor-back under tiden i HV71. Frölundastjärnan har imponerat säsongen igenom, och låg med sina tre poäng bakom Frölundas 5-2-vinst borta mot Rögle.

Richard Gynge, Växjö (2)
Växjös poängspruta inledde veckan lite försiktigt, med en assistpoäng i förlusten mot Skellefteå. Men i gårdagskvällens 7-2-vinst mot Malmö var Gynge dominant. Han spelade fram Tuomas Kiiskinen till ett mål, och sköt två själv. Kan någon hindra Gynge från att ta skytteligatiteln?

Anton Rödin, Brynäs (3)
Ja, det ska väl kanske vara den här grabben. Efter ett par halvdana insatser efter landslagsuppehållet hittade Anton Rödin tillbaka till storformen den här veckan. Först spelade han fram Marc Zanetti till segermålet mot HV71, och sen sköt han ett fenomenalt hattrick på sin 25-årsdag. Leder såväl skytteligan som poängligan i SHL.

Markus Ljungh, Djurgården
Tillsammans med Robin Alvarez utgör han ett av SHL:s hetaste radarpar just nu. Efter en skadeperiod har Ljungh nu hittat sitt livs form, och noterat fem poäng de två senaste matcherna. Djurgården har hittat en ny förstakedja.

Veckans

 

 

… mest omtalade Andreas Johansson var tillbaka i Jönköping igen efter den infekterade historien i våras, som slutade med att han fick sparken från HV71. Han förlorade matchen, men det många minns är Johanssons vägran att svara på frågor om händelsen.
”När ska ni förstå att jag gått vidare?”, sa ”AJ” bland annat.

… svit Visst, Skellefteå har inte förlorat på en månad. Men när det så upphaussade Luleå för första gången tar två raka trepoängare är det värt att nämnas. I segermatchen mot Brynäs hade Lucas Wallmark lekstuga, och Toni Rajala bröt sin poängtorka. Har Fagervalls mannar vaknat nu?

… tråkiga skada I Mitt under matchen mot Karlskrona meddelade Skellefteå att Janne Pesonen ådragit sig en överkroppskada som kräver operation. Den finske storstjärnan missar nu hela återstoden av seriespelet.

… tråkiga skada II Teemu Laine kanske inte är den spelare han en gång var, men likväl är det ett tungt avbräck för HV71 att han missar hela säsongen. Det meddelade nämligen HV71 att han gör, efter att även han ådragit sig en skada som kräver operation.

… mest obegripliga Undertecknad var i torsdags på plats för att bevaka Brynäs-HV71, och möttes då av gästernas hemska Movembertröjor. Gul text är inte att rekommendera på vita tröjor, kan jag meddela.

… sågning ”Kenta” Johansson var förvånansvärt ärlig i CMores intervju efter att Örebro åkt på sin fjärde raka hemmaförlust. ÖHK hade hämtat in 0-3 till 3-3 när Anders Eriksson drog på sig en utvisning i offensiv zon, och Djurgården kunde avgöra.
”Det får inte förekomma på den här nivån. Han har bett om ursäkt, men det är lite sent nu”, sa en inte allt för nöjd tränare efter förlusten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 april
18:30 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 St Louis Blues - Seattle Kraken NHL
21:30 Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes NHL
måndag 15 april
02:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga