• Publicerat 24 november, 2015
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Modo jublar efter att Emil Pettersson gjort sitt första av två mål för kvällen. Foto: Bildbyrån/Robbin Norgren

Tätt, tajt och tillknäppt. Sedan satte Modo fart på tillställningen ordentligt i tredje perioden, och gick från 1-1 till 4-2. Två av lagets mål kom i numerärt överläge – båda från en Emil Pettersson som hittat målformen ordentligt.
– Det är en frukt av att vi skapar bra chanser hela tiden. Jag tycker inte att det är konstigt att vi hängde två i power play i dag, säger han till C More.

Det var ett ordentligt ställningskrig i Fjällräven Center i de två första perioderna mellan Modo och Djurgården. Men med 1-1 in i tredje så satte hemmalaget gasen i botten, och lämnade gästerna i dammet bakom sig. Innan matchen var slut stod det 4-2 till Modo – men först efter att Djurgården kvitterat med halvminuten kvar att spela.
– Det stod och vägde lite i de två första perioderna men i tredje tycker jag att vi tar över matchen helt. De har ett ribbskott där men det är i stort sett det enda de har, säger Emil Pettersson till C More efter matchen.

För segerregissör blev just Emil Pettersson, vars två mål i power play till sist motsvarade skillnaden mellan lagen. 21-årigen har hittat målformen efter elva raka mållösa matcher i inledningen av serien. Nu har han gjort sju på de senaste nio.

Det första målet för kvällen kom på en retur efter ett skott av Bobby Butler och det andra, blytunga 4-1-målet kom på en klassisk isare som Mikael Tellqvist kanske borde ha stoppat.
– Jag tycker att vi satte upp bra power play hela matchen, men nu var det väl kanske inte det läget vi borde ha gjort mål på. Isare brukar inte gå in, men det är en frukt av att vi skapar bra chanser hela tiden. Jag tycker inte att det är konstigt att vi hängde två i power play i dag, säger matchvinnaren.

Segern blev också den första i SHL för Jonatan Bjurö, som för kvällen ersatte Adam Reideborn i Modokassen.
– Han gör en riktigt bra match, väldigt stabilt. Lite tråkigt att han får släppa den sista där, men riktigt bra insats, säger Pettersson.

För Djurgården fortsätter det att gå betydligt tyngre på bortaplan än hemma på Hovet. Det här var lagets åttonde förlust på elva försök så här långt i SHL.
– Modo är mer aktiva än oss i sista. De drar upp tempot och vi blir lite passiva, inte tillräckligt snabba i spelet med puck. Jag tyckte att de ökade trycket och fullföljde närkampsspelet bättre, så som vi vill göra egentligen, säger Hans Särkijärvi till C More.