Broc Little och Jonas Junland.

Rejäl islossning för målkungen – då kom segern för LHC: ”Behöver ett ständigt flöde för att må bra”

Bara ett mål på de senaste tio matcherna. Då lossnade det rejält för Broc Little. Med två mål och en assist redan i första perioden av mötet med Rögle sköt amerikanen Linköping till en hett eftertraktad trepoängare.
– En målskytt behöver ett ständigt flöde av mål för att må bra, säger tränaren Dan Tangnes till C More efter 4-1.

Det har gått lite troll i det mesta som Linköping har tagit för sig sista tiden. Därför var det antagligen ganska skönt att få åka till Ängelholm och möta ett ännu mer formsvagt Rögle. Nykomlingarna hade två tunga förluster med totalt tio insläppta mål bakom sig och inte blev det mycket bättre i kväll.

Redan i den första perioden avgjorde gästerna från Östergötland matchen med tre snabba mål som fick Röglemålvakten Lars Volden utbytt. Jonas Junland prickade in 1-0 i powerplay varpå Broc Little kastade sig fram och gjorde 2-0 på en målvaktsretur i samma spelform.

Little, målkung i SHL i fjol med sina 28 fullträffar för LHC, var inte klar där. Efter ett mål och en assist tidigt i matchen frispelades han av Niklas Persson och satte 3-0 innan första perioden var över. Välkommen utdelning för amerikanen som bara hade gjort ett mål på sina tio senaste matcher inför kvällen.
– För honom som för hela laget var det skönt. En målsskytt behöver ett ständigt flöde av mål för att må bra. Därför var det skönt för Broc och skönt för oss att det lossnade. Och framför allt för att vi fick tre poäng, säger LHC-tränaren Dan Tagnes till C More.

För tre poäng blev det, dessutom för första gången på bortais sedan 15 oktober. Backen Kevin Marshall reducerade för Rögle visserligen med sitt första SHL-mål i den andra perioden, men Linköping höll ihop spelet bra och fick slutligen ett 4-1-mål i tom kasse från Niklas Fogström.
– Klart att jag är nöjd med att vinna på bortplan och nöjd med insatsen över 60 minuter, säger Tangnes.
– Vi har varit i en period där vi haft svårt att göra mål generellt, även i powerplay och då var det skönt för killarna att få göra fyra stycken. Att göra två av dem i powerplay är bra för självförtroende. Sedan tycker jag att vi har chanser för att göra betydligt fler mål. Men det kan vara detta som får det att lossna ordentligt.

För Tangnes var vinsten speciell eftersom han i likhet med flera av spelarna i sitt lag, exempelvis Nick Sörensen och Jakob Lilja, har ett förflutet i Rögle.
– Jag bor här i Ängelholm också, så det är bästa bortamatchen på hela säsongen och enda gången man får sova i sin egen säng. Men jag åker tillbaka till Linköping i morgon så att det inte blir några tråkigheter, ler LHC-tränaren.